WHBC-GR: Νεκρός ο γιος του ισραηλινού αστροναύτη του Columbia.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Νεκρός ο γιος του ισραηλινού αστροναύτη του Columbia.























Νεκρός μετά από πτώση μαχητικού F-16 της ισραηλινής αεροπορίας είναι ο 21χρονος Ασάφ Ραμόν. Ο Ασάφ ήταν γιος του αστροναύτη Ιλάν Ραμόν ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του στην τραγωδία του Columbia το 2003 και θεωρείται ήρωας στο Ισραήλ...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος του νεαρού, πραγματοποιούσε άσκηση ρουτίνας, πάνω από λοφώδη έκταση νότια της Χεβρώνας. Για τα αίτια της πτώσης δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση.

Παλαιστίνιος αυτόπτης μάρτυρας ωστόσο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, μιλώντας στο BBC, αναφέρει ότι το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος πάνω από τη νότια Δυτική Όχθη και στη συνέχεια έπεσε. "Ξέσπασε πολύ μεγάλη φωτιά" δήλωσε ο ίδιος.






















Ο Ασάφ Ραμόν, ο οποίος είχε το βαθμό του σμηναγού, αποφοίτησε από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, μέσα στο 2009. Σύμφωνα με στρατιωτική ανακοίνωση, ήταν εξαίρετος εκπαιδευόμενος.

Ο πατέρας του νεαρού, Ιλάν Ραμόν - ο μόνος αστροναύτης του Ισραήλ - ήταν μεταξύ των επτά αστροναυτών που σκοτώθηκαν στην τραγωδία του Columbia. Tο διαστημόπλοιο εξερράγη πάνω από το Τέξας λίγα λεπτά πριν προσγειωθεί στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, την 1η Φεβρουαρίου του 2003.
Οι επτά αστροναύτες, μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Ήταν έξι Αμερικανοί και ο σμήναρχος Ιλάν Ραμόν, πιλότος F-16 που είχε λάβει μέρος στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς το 1981 εναντίον ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα του Οσιράκ.

Ο Ραμόν θεωρείται εθνικός ήρωας στο Ισραήλ και τα ΜΜΕ διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους, για να μεταδώσουν την είδηση του θανάτου του γιου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: