WHBC-GR: Iχνη των προγόνων του ανθρώπου στον Καύκασο.!

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Iχνη των προγόνων του ανθρώπου στον Καύκασο.!


Επιστήμονες βρήκαν πέντε ανθρώπινα κρανία σ΄ έναν αρχαιολογικό χώρο σε απόσταση δύο ωρών από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, τα οποία υποδηλώνουν πως υπήρξε ένα ευρασιατικό κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου...
Τα κρανία, μία γνάθος και θραύσματα άλλων οστών που βρέθηκαν δείχνουν ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας μετανάστευσαν από την Αφρική πολύ νωρίτερα απ΄ ό,τι πιστεύαμε ως τώρα και πέρασαν μια μακρά εξελικτική παρένθεση στην Ευρασία- πριν μεταναστεύσουν και πάλι πίσω στην Αφρική για να ολοκληρώσουν την ιστορία του ανθρώπου.

Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι τα απολιθωμένα οστά, τα οποία ανακαλύφθηκαν στο χωριό Ντμανίσι στους πρόποδες του Καυκάσου και χρονολογούνται πριν από περίπου 1,8 εκατομμύρια χρόνια, είναι τα παλαιότερα αναμφισβήτητα λείψανα ανθρώπων που έχουν ανακαλυφθεί έξω από την Αφρική. 

Όμως αυτό που έχει ενθουσιάσει τους ερευνητές είναι η ανακάλυψη ότι αυτοί οι πρώιμοι άνθρωποι (ή ανθρωπίδες) έχουν πολύ πιο πρωτόγονη εμφάνιση από τους ανθρώπους Ηomo erectus, για τους οποίους πιστεύαμε ως τώρα πως είναι οι πρώτοι άνθρωποι που μετανάστευσαν από την Αφρική πριν από περίπου 1 εκατ. χρόνια.




  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: