WHBC-GR: Το Περιβόλι του Νιόνιου.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Το Περιβόλι του Νιόνιου.

  
Επετειακός Σαββόπουλος

O Διονύσης Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του γιορτάζουν τα 40 χρόνια από το «Περιβόλι του Τρελού», δίσκο σταθμό μιας ολόκληρης εποχής. Έτσι προέκυψε και το φετινό μεγάλο πάρτι, που τιτλοφορείται «Σαββόπουλος και φίλοι. Το Περιβόλι του Τρελού. Αφιέρωμα στα 60's. Στο ροκ του μέλλοντός μας»...

Από τις 18 Δεκεμβρίου -με επίκεντρο τις συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5)- θα παρουσιαστεί πλήθος εκδηλώσεων σε ιστορικούς χώρους, στην καρδιά της Αθήνας.


Στο μικρό Παλλάς (Στοά Σπυρομήλιου) παραμυθάδες, καραγκιοζοπαίχτες και ο «Νιόνιος» αφηγούνται στα παιδιά -που όπως ο ίδιος έχει πει «έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»-, «Τα πιο ωραία παραμύθια», σε 6 θεατρικά δρώμενα, με αφηγήσεις και θέατρο σκιών σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Θεαμάτων (από 19 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου).


Στο City Link (Αμερικής 2) ο σπουδαίος τραγουδοποιός και 20 επιφανείς ομότεχνοί του, θα ερμηνεύσουν μυθικά τραγούδια απ' τον πλανήτη του '60.
Στην παλιά Βουλή, θα γίνουν ομιλίες και συζητήσεις πάνω στα επιτεύγματα της Τέχνης, της Επιστήμης και της πολιτικής, με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί» (από 14 Δεκεμβρίου έως 13 Ιανουαρίου).

 Σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τις συναντήσεις -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- θα συντονίσουν ονόματα όπως οι: Παύλος Τσίμας, Γιώργος Χρονάς, Βασίλης Παπαβασιλείου, Μαρία Κοτζαμάνη, Πλάτων Ριβέλλης. Με τίτλο «Φιλημένη μες στους κινηματογράφους» θα παρουσιαστεί αφιέρωμα σε αγαπημένες ταινίες των 60's -από 17 έως 23 Δεκεμβρίου- στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1976. 

Εκεί, ο Διονύσης Σαββόπουλος και φίλοι του θα προλογίσουν 23 αγαπημένες ταινίες και θα ερμηνεύσουν τραγούδια απ' τις οθόνες εκείνης της εποχής, σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Τέλος, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) διοργανώνεται έκθεση με τίτλο «Εμείς του '60 οι εκδρομείς» (από 16 Δεκεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου).



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: