WHBC-GR: Τελευταίο αντίο σε δύο συγγραφείς

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Τελευταίο αντίο σε δύο συγγραφείς


Λίγο καιρό πριν δει το αυτοβιογραφικό βιβλίο της να κυκλοφορεί πέθανε πλήρης ημερών, στα 95 της, η Ποθούλα Κανούτα- Καψαμπέλη, υπεύθυνη επί είκοσι χρόνια στο τμήμα εθνικών χορών του Λυκείου Ελληνίδων.

Γεννημένη στη Βοστώνη των ΗΠΑ το 1914, υπήρξε μια κοσμοπολίτισσα. Σπούδασε πιάνο και χορό στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Λόγω του γάμου της με τον διπλωμάτη Γεώργιο Καψαμπέλη, έζησε μια ζωή περιπλανήσεων.

Τη «μικρή ιστορία» της πίσω από μεγάλα γεγονότα περιγράφει στο βιβλίο της «Flashback. Αναδρομή σε χώρους και χρόνους», που σαν μυθιστόρημα καλύπτει δύο παγκόσμιους πολέμους, τέσσερις ηπείρους και πλήθος ανατροπών. Θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο από την «Εστία».

Από το συγγραφικό δυναμικό των ίδιων εκδόσεων, πέθανε και η Μαρία Μανωλάκου, συγγραφέας του «Ημερολογίου της Μαργαρίτας», συνέχεια του πρώτου της έργου «Από το ημερολόγιο ενός παιδιού της Κατοχής». Η εμπειρία από τη συμμετοχή της, ως μαθήτριας στην Πάτρα, στην Εθνική Αντίσταση, την οδήγησαν στα παραπάνω βιβλία και στην επιδίωξή της να διασώσει κάθε στοιχείο από τη δράση των παιδιών της Κατοχής.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: