WHBC-GR: Τίτλοι τέλους για την γκαλερί Ζήτα – Μι

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τίτλοι τέλους για την γκαλερί Ζήτα – Μι


Η Ζήτα – Μι, η παλαιότερη γκαλερί της Θεσσαλονίκης, η οποία υπήρξε και η πρώτη αίθουσα η οποία φιλοξένησε μοντέρνα τέχνη ρίχνει σε μερικές εβδομάδες αυλαία...

Η ιστορία της γκαλερί -η οποία σήμερα βρίσκεται στην Πρ. Κορομηλά 1- ξεκινά στη δεκαετία του ’60, από τότε μέχρι σήμερα όμως έχει συνδέσει το όνομά της με σημαντικά γεγονότα της πολιτιστικής ζωής της πόλης. 

Ο κύκλος της επιτυχημένης πορείας της θα κλείσει στις 20 Μαΐου με ένα πάρτι στο οποίο οι ιδιοκτήτριες καλούν όλους τους παλιούς και νεότερους φίλους της. Οι καλλιτέχνες τους οποίους έχει φιλοξενήσει στα 55 χρόνια πορείας της έχουν προσκληθεί για να ζωγραφίσουν για τελευταία φορά σ’ ένα τεράστιο μουσαμά. Το έργο που θα προκύψει θα χαριστεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.


Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση των ιδιοκτητριών Μαρως Λάγια και Κατερίνας Καμάρα αναφέρει σχετικά:

«Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες, στις 20 Μαίου του 2010 θα βρείτε ένα άδειο Ζήτα-Μι. Μετά από πολλή σκέψη και συναισθηματική φόρτιση αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να κλείσει ο 40χρονος κύκλος ενός ιστορικού καταστήματος. Το «Ζήτα-Μι» πέρασε στα χέρια μας από τον Παύλο και τη Μίνα Ζάννα. 

»Γνωρίζαμε ότι ήταν ήδη ένα σύμβολο για τη γενιά του ΄60. Κλασσική μουσική και τζαζ , οι ποιητές και οι κινηματογραφόφιλοι , τα περιοδικά, οι συζητήσεις, οι συναντήσεις, τα καλά σχολεία, οι ωραίοι έφηβοι και οι ωραίες έφηβες, το πάθος που χαρακτήρισε τη γενιά των κινημάτων, το Ζήτα- Μι της Αριστοτέλους. 

»Τρεις γενιές θα μπορούσαν πράγματι να πουν ‘Ναι, ήμασταν όλοι εδώ’. Κι αυτό το γεγονός θέλουμε να το ζήσουμε όλοι μαζί. Να κλείσουμε όλοι μαζί το Ζήτα-Μι που αγαπήσαμε, να κλείσει ο κύκλος όπως άρχισε. Με μια ιδέα. Άδειο από αντικείμενα αλλά γεμάτο από τους ανθρώπους που το στήριξαν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: