WHBC-GR: Μυστικά κρυμένα μηνύματα του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα..!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μυστικά κρυμένα μηνύματα του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα..!


Σε ηλικία 17 χρονών ξεκίνησε τεμαχίζοντας πτώματα στο νεκροταφείο της ενορίας μαθαίνοντας έτσι ανατομία . Μεταξύ των ετών 1508 και 1512 ζωγράφισε την Καπέλα Σιξτίνα στη Ρώμη.
Ο Michelangelo Buonarroti, γνωστός με το μικρό του όνομα σε όλο τον κόσμο θεωρείται ως η μοναδική καλλιτεχνική ιδιοφυΐα.Εκτός από γλύπτης και αρχιτέκτονας, ήταν επίσης και ανατόμος, ένα μυστικό που έκρυψε επιμελώς καταστρέφοντας σχεδόν όλα τα ανατομικά σκίτσα και σημειώσεις του.

Τώρα, 500 χρόνια μετά έχουν βρεθεί ζωγραφισμένες σημειώσεις στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα, πίσω από τα έξυπνα μάτια του απεικονιζόμενου Πάπα Julius II και μέσα στο σώμα του Θεού.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του Ian Suk και Rafael Tamargo, στο έγγραφό του προς το τρέχον τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Neurosurgery.
Ο Suk και Tamargo είναι εμπειρογνώμονες νευροανατομίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins School of Medicine στη Βαλτιμόρη, του Μέριλαντ

Το 1990, ο γιατρός Φρανκ Meshberger δημοσίευσε ένα άρθρο στο Journal of the American Medical Association οπου κάνει την αποκρυπτογράφηση των εικόνων του Μιχαήλ Αγγέλου απο το πάνελ της οροφής εξηγώντας πως είναι απεικόνιση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε εγκάρσια τομή.
Ο Meshberger εικάζει ότι Michelangelo πίσω από τον Θεό τυλιγμένο με ένα σάβανο απεικονίζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος δείχνοντας έτσι ότι ο Θεός εμφύσησε στον Αδάμ όχι μόνο τη ζωή, αλλά και την υπέρτατη ανθρώπινη νοημοσύνη.

Η ομάδα he Separation of Light from Darkness Suk και Tamargo εχει όμως βρει περισσότερα.
Οι αποκαλύψεις επικεντρώνονται στο κέντρο του στήθους του Θεού και το λαιμό του, όπου οι ερευνητές έχουν βρει μια ακριβή απεικόνιση του ανθρώπινου νωτιαίου μυελού και στέλεχος του εγκεφάλου.

Τα πόρισματα όλων των ερευνών καταλήγουν ότι η Καπέλα Σιξτίνα το αριστούργημα αυτό του Μιχαήλ Άγγελου συνδυάζει τους κόσμους της τέχνης, της θρησκείας, της επιστήμης, και της πίστης προκαλώντας θαυμασμό και δέος ..!!

huffingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: