WHBC-GR: Φίλε τουρίστα. Στην Ακρόπολη έρχεσαι να προσκυνήσεις, όχι να ελεήσεις..(VIDEO)

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Φίλε τουρίστα. Στην Ακρόπολη έρχεσαι να προσκυνήσεις, όχι να ελεήσεις..(VIDEO)

Ακούσαμε προχθές στην τηλεόραση, την ημέρα που είχε κλείσει η Ακρόπολη, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στον Ιερό Βράχο, έναν αλλοδαπό, μάλλον Αμερικανό, ο οποίος ήταν ίσως δίκαια στεναχωρημένος γιατί δεν μπόρεσε να ανέβει πάνω στο βράχο, να λέει ότι «Εμείς ήρθαμε να σας δώσουμε λεφτά για να σας ενισχύσουμε και εσείς μας κλείνετε την πόρτα»...

Δεν ξέρουμε πως φάνηκε σε σας αυτό, αλλά εμείς νοιώσαμε μια απέραντη ντροπή και εξευτελισμό. Δεν φταίει βέβαια ο ξένος επισκέπτης, αλλά....τα κρατικοδίαιτα παράσιτα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που μας έφτασαν σε σημείο ώστε οι ξένοι να αισθάνονται ότι μας κάνουν και χάρη που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς μας χώρους για να μας δώσουν ελεημοσύνη.

Φίλε ξένε.
Εδώ δεν απευθύνεσαι σε προσκυνημένους πολιτικούς φοβισμένα ανθρωπάκια που ντροπιάζουν το όνομα του Έλληνα, αλλά στους υπερήφανους φορείς αυτής της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, δηλαδή στους ίδιους τους απλούς Έλληνες, που δείχνουν στους ξένους την ιστορία τους με υπερηφάνεια και όχι για να πάρουν ελεημοσύνη.

Και εμείς ως απλοί πολίτες σου λέμε:

Φίλε ξένε.
Κράτα τα λεφτά σου. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη.
Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι στην Ακρόπολη έρχεσαι για να προσκυνήσεις και όχι για να ελεήσεις.
Και θα προσκυνήσεις σύμφωνα με τους όρους που βάζουν οι εργαζόμενοι απόγονοι αυτής της κληρονομιάς.
Σε ότι αφορά τα πιο πάνω παράσιτα θα τα τακτοποιήσουμε εμείς, κατά πως ξέρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: