WHBC-GR: Μέσα από τις αφίσες...

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μέσα από τις αφίσες...


Εξήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της UNESCO, του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, που ιδρύθηκε την επαύριον του Β' Παγκοσμίου πολέμου, στις 16 Νοεμβρίου 1945...


Με την ευκαιρία της επετείου, ο ελληνικός Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δ. Αθηναίων, παρουσιάζει από σήμερα, στην αίθουσα «Φώτη Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου, μια μεγάλη έκθεση αφίσας, στην οποία παρουσιάζονται εξήντα πόστερ του διεθνούς οργανισμού, μέσα από τα οποία καταγράφεται η ιστορία, η αποστολή και οι βασικοί σταθμοί του έργου του, αναδεικνύοντας θέματα όπως ο αλφαβητισμός, η ισότητα των δύο φύλων, η αξία της ανάγνωσης, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν απόψε στις 8.00 μ.μ., ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», η καθηγήτρια και συγγραφέας του βιβλίου Η Ιστορία της UNESCO μέσα από τις αφίσες της Ευφροσύνη Μπαλασσά-Φλέγκα θα μιλήσει για το έργο του διεθνούς οργανισμού, αλλά και για τις αφίσες του που παρουσιάζονται.
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: