WHBC-GR: Πρεμιέρα έκανε χθες το θεατρικό έργο «Ωνάσης» στο Λονδινο.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πρεμιέρα έκανε χθες το θεατρικό έργο «Ωνάσης» στο Λονδινο.

Πρεμιέρα έκανε χθες το θεατρικό έργο «Ωνάσης» το οποίο εστιάζει στη ζωή του Έλληνα κροίσου από τη στιγμή που γνώρισε και ερωτεύτηκε την Ζακλίν Κένεντυ στην πολυσυζητημένη κρουαζιέρα στο σκάφος του «Χριστίνα» το 1963, μέχρι το θάνατο του σε νοσοκομείο στο Παρίσι....

Τον ρόλο του Ωνάση υποδύεται ο βραβευμένος βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Λιντσαίη, το ρόλο της Ζακλίν Κένεντυ ερμηνεύει η Λύντια Λέοναρντ, η οποία έπαιξε στην Επίδαυρο στην παράσταση της «Εκάβης» το ρόλο της Πολυξένης δίπλα στην Βανέσα Ρεντγκραίηβ και στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Άννα Φρανκολινι.

Στο σενάριο του Μάρτιν Σέρμαν αναφέρεται ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε πληρώσει χιλιάδες δολάρια «προστασία» στους Παλαιστίνιους για να μην κάνουν αεροπειρατείες σε αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ότι βρίσκονταν σε συνεχή αντιπαλότητα με τον Ρόμπερτ Κένεντυ και ήταν βέβαιος ότι ο τραγικός θάνατος του γιου του, Αλέξανδρου, ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ και ενέργειας εκδίκησης εναντίον του.

Οι παραστάσεις του έργου θα τελειώσουν στις 5 Φεβρουάριου του 2011.

1 σχόλιο:

George είπε...

Τι να πει κανείς για αυτή τη μοναδική προσωπικότητα σε κάθε πτυχή της! Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αποτελεί ανεξάντλητο υλικό μελέτης, ενώ το όραμά του παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανό και αποτυπώνεται σε κάθε δράση του Ιδρύματος Ωνάση σε επίπεδο πολιτισμού, εκπαίδευσης και υγείας.