WHBC-GR: 3x3: O Σταύρος Ξαρχάκος λύνει την εξίσωση της καλής μουσικής

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

3x3: O Σταύρος Ξαρχάκος λύνει την εξίσωση της καλής μουσικής


O Σταύρος Ξαρχάκος επέλεξε τον τίτλο «3 Χ 3» για τον πρώτο κύκλο των θεματικών εμφανίσεών του στο Gazarte. Αυτή η εξίσωση κρύβει όλη την ουσία των εμφανίσεών του...

Τρία διήμερα, με ρεπερτόριο τραγούδια από τρεις κλασσικούς συνθέτες της Ελλάδος, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του ίδιου του Σταύρου Ξαρχάκου, που τα ερμηνεύουν τρία μέρη: ο ίδιος ο μαέστρος στο τιμόνι, η Έλλη Πασπαλά και η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. "3 x 3" λοιπόν, για τους λάτρεις της καλής μουσικής, της ορχήστρας και της ερμηνευτικής δεινότητας.

Μία παράσταση για απαιτητικούς, άρτια τεχνικά και επιτυχημένη ερμηνευτικά για ένα τελευταίο διήμερο, την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος από τους πέντε θεματικούς κύκλους παραστάσεων έχει ως άξονα αγαπημένα τραγούδια των τριών προαναφερθέντων συνθετών, χωρισμένο προσεκτικά σε δύο μέρη.

Ακούσαμε αποσπάσματα από τον «Καπετάν Μιχάλη» του Χατζιδάκι, από το «Romancero Gitano» του Θεοδωράκη καθώς και σκόρπια τραγούδια, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Ιωαννίδη και Νότη Περγιάλη. «Μαρία Ελένη», «Κεμάλ», «Περιμπανού», Νυν και αεί», «Παλικάρι στα Σφακιά», «Ένας ευαίσθητος ληστής», «Αθανασία», Μην τον ρωτάς», «Γιάννης ο φονιάς», «Το δίχτυ» είναι ορισμένα από τα τραγούδια που ερμηνεύει με σεβασμό και μελωδικότητα η Έλλη Πασπαλά, σαφώς στο φυσικό της χώρο, σαφώς ανανεωμένη.


in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: