WHBC-GR: Οι σύγχρονες μορφές Τέχνης και Design συναντιούνται στο Design Lab@Thessaloniki 2011

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι σύγχρονες μορφές Τέχνης και Design συναντιούνται στο Design Lab@Thessaloniki 2011



Το Design Lab@Thessaloniki, το σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας, επιστρέφει στην αγαπημένη συμπρωτεύουσα την 1 & 2 Οκτωβρίου, στην αποθήκη Γ’ του 1ου προβλήτα του ΟΛΘ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Τα καινοτόμα υλικά, οι ιδιαίτερες τάσεις και οι σύγχρονες υπηρεσίες που θα εκτίθενται, αναμένεται να το μετατρέψουν για άλλη μία φορά σε σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες τους χώρου, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και designers....




Tο Design Lab@Thessaloniki 2011 συνεργάζεται φέτος με την ομάδα Σύγχρονης Τέχνης Contemporary Art Club (contACT), παρουσιάζοντας και προβάλλοντας σύγχρονες μορφές εικαστικής δημιουργίας.
Στην είσοδο της αίθουσας διεξαγωγής πρόκειται να στηθεί ένα installation με τίτλο “Hello, Stranger”, μία ξύλινη κατασκευή η οποία αναπαριστά μια πολυκατοικία του σύγχρονου αστικού τοπίου.

Κάθε όροφος φιλοξενεί μια αντιπροσωπευτική κατηγορία (μεσο-)αστών, π.χ. την ηλικιωμένη κυρία, την οικογένεια βιοπαλαιστών, τη "μοναχική" γυναίκα κ.τ.λ. Ένοικοι στοιβαγμένοι, αποξενωμένοι, που ο καθένας φέρει το δικό του υπαρξιακό φορτίο.
Αδύναμοι ν' αντιμετωπίσουν την απώλεια ποιότητας και τον εγκλωβισμό τους στον υπαγορευμένο από "τρίτους" τρόπο διαβίωσης και επιβίωσης, συν-υπάρχουν χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά.

Δίπλα ακριβώς στην κατασκευή υπάρχει ένα CD player με ήχους της πόλης και λόγια των ενοίκων, ενώ θα υπάρχει και χαρτί αλληλογραφίας με το οποίο οι θεατές θα μπορούν να "επικοινωνούν" μέσω μηνυμάτων στη γραμματοθυρίδα του ενοίκου που επιλέγουν.

Την 1 & 2 Οκτωβρίου 2011, το Fashion Design και η Σύγχρονη Τέχνη συναντιούνται στο Design Lab@Thessaloniki, συνυπάρχουν με τις νέες τάσεις στο χώρο της Αρχιτεκτονικής και της Διακόσμησης και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες, επαγγελματίες και μη, να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία επαφής με το σύγχρονο Design.

Χορηγός Επικοινωνίας: Akous.gr / AthensParty.com / E-Radio.gr

Πληροφορίες: http://www.designlabshow.gr
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια: