WHBC-GR: Αφιέρωμα στο βιβλίο (2)

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στο βιβλίο (2)


 "Στα ίχνη σου" της Rosamund Lupton, "Ο κήπος των πειραμάτων" της Lauren DeStefano, "Η θανάσιμη aμαρτία του κυρίου Valdez" του Andrew Nicoll και "Blue Monday" των Nicci French, οι σημερινές μας προτάσεις, όλες από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.
"Στα ίχνη σου" - Rosamund Lupton....

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει το δεσμό ανάμεσα σε δυο αδελφές… Όταν η Βεατρίκη ακούει την τρεμάμενη φωνή της μητέρας της να της ανακοινώνει την εξαφάνιση της νεότερης αδελφής της Τες, εκείνη παίρνει την πρώτη πτήση για το Λονδίνο.
Βήμα-βήμα συνθέτει τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στην εξαφάνιση. Βήμα-βήμα συνθέτει τα κενά που έκρυβε ο άρρηκτος, όπως νόμιζε, δεσμός τους. Ποτέ δεν το περίμενε: πόσο λίγο γνώριζε στην πραγματικότητα τον τρόπο ζωής της Τες...
Η Βεατρίκη βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη για τις τρομακτικές αλήθειες που θα χρειαστεί τώρα να αντιμετωπίσει. Η αστυνομία, ο αρραβωνιαστικός της, ακόμη και η ίδια η μητέρα της, αποδέχονται πως έχασαν για πάντα την Τες, όμως η Βεατρίκη αρνείται να παραιτηθεί. Κι έτσι, ανοίγει πανιά για ένα επικίνδυνο ταξίδι, που έχει ως σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας, όσο βαρύ κι αν είναι το τίμημα…


"Ο κήπος των πειραμάτων" - Lauren DeStefano
Ρίνα, Τζένα, Σέσιλι… Τρεις νύφες σ’ έναν μυστηριώδη κήπο πειραμάτων
Όταν οι επιστήμονες δημιούργησαν τα γενετικά τέλεια παιδιά, όλοι νόμιζαν ότι το μέλλον της ανθρώπινης φυλής είναι εξασφαλισμένο. Αν και η πρώτη γενιά ήταν σχεδόν αθάνατη, ένας ιός σκορπά το θάνατο στις επόμενες γενιές. Είκοσι πέντε χρόνια ζωής το όριο ηλικίας για τους άντρες, είκοσι για τις γυναίκες. Άνθρωποι που μετατρέπονται σε ωρολογιακές βόμβες… Επιστήμονες γενετιστές που ψάχνουν απεγνωσμένα το αντίδοτο… Νεαρά κορίτσια που απάγονται για να γίνουν «νύφες» και να «παράγουν» όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για να μην εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος από τη γη….
Η δεκαεξάχρονη Ρίνα έχει μόλις τέσσερα χρόνια ζωής όταν πέφτει θύμα απαγωγής από τους «Συλλέκτες» και οδηγείται στον Κήπο των Πειραμάτων, στον μαγικό κόσμο των ψευδαισθήσεων και του πλούτου.



Μυστικά μονοπάτια, σκοτεινά δωμάτια, νοσηρά μυστικά, αβεβαιότητα, ψευδαισθήσεις… Άραγε υπάρχει ελπίδα για να ξαναβρεί την ελευθερία της; Θα ξαναβρεί το νήμα που θα την οδηγήσει στον πραγματικό κόσμο;


"Η θανάσιμη  aμαρτία του κυρίου Valdez" - Andrew Nicoll
Ο Chano Valdez είναι ένας διάσημος συγγραφέας. Δεν είναι ένας απλός μυθιστοριογράφος. Τα λογοτεχνικά του έργα θεωρούνται τόσο εκπληκτικής ποιότητας που είναι ξακουστός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της μικρής νοτιοαμερικανικής του χώρας αλλά και του κόσμου ολόκληρου ως ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του. Είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, ζει μια πολυτελή ζωή, πλαγιάζει με όποια γυναίκα επιθυμεί και απολαμβάνει όλα τα οφέλη της φήμης του.
Τότε όμως συμβαίνουν δύο πράγματα που ταράζουν τη ζωή του. Αφενός, στερεύει από έμπνευση κι η μόνη αράδα που του έρχεται στο μυαλό και γράφει ξανά και ξανά είναι: «Ο κοκαλιάρης κίτρινος γάτος διέσχισε το δρόμο». Αφετέρου, γνωρίζει την Κατερίνα, η οποία φαντάζει ως η απάντηση σε όλα. Νέα, όμορφη, ταλαντούχα και –προπάντων– γράφει κι εκείνη. Πεπεισμένος πως αυτή η κοπέλα θα ξεμπλοκάρει το μυαλό του και θα τον βοηθήσει να επιτύχει, ο Τσιάνο την ερωτεύεται.
Μέχρι θανάτου.



"Blue Monday" - Nicci French
ΔΕΥΤΕΡΑ
Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ τα ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝα ενστικτα...
Μία κοινωνία σοκαρισμένη.
Η φωτογραφία του μικρού Μάθιου στις εφημερίδες φάρος και ελπίδα στην αναζήτησή του.
Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν ανήσυχη αντικρίζει την εικόνα του μικρού παιδιού και έρχονται στο νου της τα παράξενα και νοσηρά όνειρα  ενός ασθενούς της. Όνειρα που περιγράφουν και με την παραμικρή λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του παιδιού που τόσο λαχταρά να αποκτήσει ο ασθενής της. Εικόνες πανομοιότυπες…
Απλή σύμπτωση; Παιχνίδια του μυαλού; Ή υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να σχετίζονται οι δύο υποθέσεις; Πώς μπορεί η Φρίντα να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο; Πόσο θα βοηθήσουν οι ψυχαναλυτικές γνώσεις της στην εξιχνίαση της υπόθεσης; Και πώς εμπλέκεται σε όλα αυτά μία απαγωγή που είχε γίνει είκοσι χρόνια πριν;

Η Φρίντα θα βρεθεί να πρωτοστατεί στον αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του απαγωγέα. Μόνο που αυτός ο αγώνας δεν είναι μια κούρσα φυσικής αντοχής. Η Φρίντα πρέπει να κατεβεί ως τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού ενός ψυχοπαθούς, προκειμένου να βρει τις απαντήσεις για το αν ο Μάθιου είναι ζωντανός και πού μπορεί να βρίσκεται.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ  
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ


Βιογραφικά
Η Rosamund Lupton είναι Υφηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Μετά από διάφορες δουλειές που έκανε στο Λονδίνο, ανάμεσα στις οποίες και το να γράφει κριτικές στο «Literary Review», κέρδισε σε ένα διαγωνισμό για νέους συγγραφείς που οργάνωσε η Carlton Television και επιλέχτηκε στη συνέχεια από το BBC για να παρακολουθήσει τα σεμινάριά του για νέους συγγραφείς. Της προτάθηκε επίσης να συμμετάσχει στην ομάδα συγγραφέων του Βασιλικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας. Παλαιότερα έγραφε πρωτότυπα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά σενάρια, σταμάτησε όμως όταν γεννήθηκαν τα παιδιά της. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.


Η Lauren DeStefano πήρε πτυχίο φιλολογίας, με ειδίκευση στη δημιουργική γραφή, από το Πανεπιστήμιο Albert Magnus College στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κήπος των Πειραμάτων είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Ζει στο Κονέκτικατ.

 Ύστερα από ένα μικρό διάστημα που εργάστηκε ως ξυλοκόπος, ο Andrew Nicoll αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην αρθρογραφία. Οι μικρές του ιστορίες έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Ο Andrew Nicoll ζει στη Σκοτία. Είναι 46 ετών, παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Tο όνομα Nicci French είναι ψευδώνυμο για το συγγραφικό ζεύγος των δημοσιογράφων Nicci Gerrard και Sean French. 
Δεν είναι ζευγάρι μόνο στη συγγραφή αλλά και στη ζωή. Είναι παντρεμένοι και κατοικούν στο Σάφολκ. Υπάρχουν άλλα δώδεκα μυθιστορήματα που έγιναν επιτυχίες με την υπογραφή Nicci French: The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, The Red Room, Land of the Living, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies και Complicit. Το Blue Monday είναι το πρώτο μιας σειράς μυθιστορημάτων αγωνίας με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν.


Ενα μεγάλο αφιέρωμα στο βιβλίο από το tvxs.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: