WHBC-GR: Anonymous: Απειλούν να ρίξουν το Facebook το Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Anonymous: Απειλούν να ρίξουν το Facebook το Σάββατο 28 Ιανουαρίου


Οι Anonymous φέρονται να «χοντραίνουν» το παιχνίδι, καλώντας όλους όσους επιθυμούν σε μία συντονισμένη επίθεση εναντίον του Facebook, για λόγους συμβολικούς...

Σε συνέχεια της επιχείρησης #opGlobalBlackout, όπως αναφέρει το βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, οι διαδικτυακοί ακτιβιστές καλούν όλους συντονισμένη επίθεση στους περισσότερους από 60.000 servers του Facebook και τόσο στο βίντεο, όσο και στην περιγραφή, εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει σε αυτό. 

Οι επιθέσεις των Anonymous σε συνέχεια της αντίδρασης στο «κλείσιμο» του megaupload.com και των νομοσχεδίων S.O.P.A. και P.I.P.A που τελικά αποσύρθηκαν, έχουν ξεκινήσει με δραματικούς ρυθμούς από την περασμένη Τετάρτη και θύματα της επίθεσης αυτής έχουν πέσει τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., όσο και sites εταιρειών βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Hackτιβιστές, κατά την έναρξη της επιχείρησης.

Το βίντεο αυτό που θα δείτε, ανέβηκε σε λογαριασμό στο Youtube που φαίνεται να έχει και άλλα βίντεο της οργάνωσης. Εμείς, δεν είδαμε καμία επίσημη επιβεβαίωση για την επικείμενη επίθεση στο Facebook, από τους λογαριασμούς στο twitter που παρακολουθούμε. 

Αντίθετα, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και πρόσκληση ώστε το Internet να αντιδράσει στο επερχόμενο νομοσχέδιο που θα προσπαθήσει να πατάξει την πειρατεία, το φερόμενο ως ACTA. Υποθέτουμε πως ο μόνος τρόπος να διαπιστώσουμε όλοι αν η απειλή για «κατέβασμα» του Facebook είναι αληθινή, είναι να δούμε τι θα συμβεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 τα μεσάνυχτα (ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α.)





Δεν υπάρχουν σχόλια: