WHBC-GR: Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έπιασε μέλη των Anonymous

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έπιασε μέλη των Anonymous


Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν 3 από τα μέλη των Anonymous που έκαναν cracking στη σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές Φεβρουαρίου (2/2)...


Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν στα ίχνη των 3 νεαρών που με μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους Anonymous. Τελικά όμως δεν έμειναν ανώνυμοι.

 Η ομάδα των νεαρών με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene (GHS) αποτελείται από έναν 18χρονο, έναν 17χρονο και έναν 16χρονο στην Αθήνα, όλοι μαθητές Λυκείου, που τώρα βρίσκονται κατηγορούμενοι για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Οι εν λόγω cracker, εκτός από το ψευδώνυμο της ομάδας τους (GHS) είχαν και τα δικά τους ψευδώνυμα που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, «delirium», «nikpa» και «extasy».
Οι νεαροί συμμετείχαν σε επιθέσεις σε ιστοτόπους όπου η αστυνομία έκανε έρευνα και βρήκε ψηφιακά ίχνη που την οδήγησαν στα σπίτια των νεαρών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων Ελλήνων, βρέθηκαν και 
κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι και 3 λάπτοπ.

Τώρα οι αρχές θα πραγματοποιήσουν αναλύσεις στα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί βανδαλισμοί και να βρεθούν οι συμμετοχές των 3 και σε άλλες επιθέσεις καθώς, σύμφωνα με τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, έχουν διαπράξει δεκάδες βανδαλισμούς σε σελίδες του κράτους, κομμάτων, πολιτικών και υπηρεσιών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ).

 Φυσικά οι 3 μαθητές είναι μόνο μερικά από τα μέλη των Anonymous που ευθύνονται για δεκάδες επιθέσεις σε site εντός και εκτός Ελλάδος. Πίσω από την οργάνωση κρύβονται αρκετοί cracker και ομάδες cracker που εργάζονται συντονισμένα ενάντια στους στόχους που θέτουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: