WHBC-GR: Στη Μαρία Κίτσου το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στη Μαρία Κίτσου το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η βράβευσή της έρχεται για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στο ρόλο της Ελεν στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι

H Mαρία Κίτσου είναι η φετινή νικήτρια του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη, η έκτη ηθοποιός στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου: Για τον ρόλο της Ελεν στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου...

Στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα, όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η εκδήλωση, είχαν συγκεντρωθεί εκτός από τις προηγούμενες νικήτριες και πολλοί άνθρωποι του χώρου. Το επαμειβόμενο βραβείο (3.000 ευρώ) συνοδεύεται από την καρφίτσα της Μελίνας, μια καρφίτσα που παραδίδεται από τη μια ηθοποιό στην άλλη, σαν μια σκυταλοδρομία ταλέντου και θεάτρου _φέτος ήταν η σειρά της περσινής νικήτριας, της Λουκίας Μιχαλοπούλου να την παραδώσει στην τιμώμενη. Ηταν όμως απούσα καθώς πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Λευκές Νύχτες» για αυτό και την καρφίτσα παρέδωσε η Μανουέλα Παυλίδου. 
Συνυποψήφιές της ήταν η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Βίκυ Κυριακουλάκου, η Χριστίνα Μαξούρη και η Λένα Παπαληγούρα. Η επιτροπή, που αποτελείται από τους Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρο) και Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και Ρένη Πιττακή (μέλη) συνεδρίασε λίγη ώρα πρν την απονομή και ψήφισε.
Είναι η έκτη χρονιά που το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, μετά από πρωτοβουλία της Μανουέλας Παυλίδου, απονέμει το βραβείο, ενώ από πέρυσι η τελετή πραγματοποιείται αυτόνομα, και όχι μαζί με τα αντίστοιχα ανδρικά βραβεία, Δημήτρης Χορν. Από το 2007 ως σήμερα έχουν τιμηθεί οι Ελενα Μαυρίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Εύη Σαουλίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου και Λουκία Μιχαλοπούλου. 
Της βράβευσης ακολούθησε μια συζήτηση για το θέατρο και τον νέο ηθοποιό σήμερα, καθώς οι διοργανωτές, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι ένα βραβείο δεν είναι μόνο μια καταξίωση αλλά κυρίως μια σκυτάλη ευθύνης για το μέλλον. Την συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Λιγνάδης. 

Sources of Information :http://www.tovima.gr



 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: