WHBC-GR: Borderline Festival 2012

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Borderline Festival 2012

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο μουσικό πειραματισμό έρχεται στις 7 και 8 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 


Αυτό το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου έρχεται στη  Στέγη, ύστερα από τη πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση του την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, το  Borderline Festival 2012....
Τι ακριβώς είναι αυτό το Φεστιβάλ; Έχει να κάνει κατεξοχήν με τη σύγχρονη μουσική, την αναμφισβήτητη μουσική αξία του θορύβου σε αντιδιαστολή με αυτό που θεωρούμε παραδεκτή μουσική φόρμα, την περιπλάνηση πάνω και πέρα από τα συμβατικά όρια που έχουμε συνηθίσει, την επικοινωνία και ανταλλαγή κραδασμών εν τέλει μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία και τη πολυμορφία της.

 Με αυτά τα υλικά, τα κάπως "ανορθόδοξα" και πειραματικά οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν αυτό το διήμερο θα εργαστούν επιχειρώντας να αντλήσουν έμπνευση και να επαναδιαπραγματευτούν τα όρια μεταξύ θορύβου και μουσικής, εκεί όπου ο ακουστικός και ο ηλεκτρονικός ήχος εμπλουτίζονται και αλληλεπιδρούν αμοιβαία.

 Στόχος των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι να κρατήσουν, όπου αυτό είναι εφικτό, αποστάσεις  τόσο από τη λόγια ακαδημαϊκή μουσική όσο και από την ποπ και να επιχειρήσουν μέσω του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής χρήσης της φωνής και των μουσικών οργάνων να ανιχνεύσουν καινούριες εκφραστικές φόρμες.


Στο φετεινό διήμερο, το πρώτο βράδυ θα εμφανιστούν ο Erdem Helvacioglou με το έργο του «Farewell to Istanbul» στο οποίο επεξεργάζεται τους ήχους της πόλης του και παρεμβαίνει στο ηχητικό τοπίο με το φουτουριστικό του όργανο TogaMan Electric GuitarViol.




Θα ακολουθήσει ο Βρετανός Trevor Wishart κεντρική μορφή της σύγχρονης αγγλικής μουσικής, με σημαντικό συγγραφικό, ερευνητικό και συνθετικό έργο από τη δεκαετία του ‘70 έως σήμερα, ο οποίος θα παρουσιάσει μια περφόρμανς για σόλο φωνή και δύο ηλεκτροακουστικά έργα.


 ο δεύτερο βράδυ σειρά έχουν οι Spunk, με jazz και electronica αναφορές.  Οι Spunk, γυναικείο κουαρτέτο από τη Νορβηγία, δημιουργούν ένα ομοιογενές, ελεύθερης μορφής σύνολο ήχων με ποικίλες αναφορές, ρίζες των οποίων θα μπορούσαν να ανιχνευτούν στην τζαζ, το σύγχρονο πειραματισμό και αυτοσχεδιασμό, την ηλεκτρονική μουσική ή τη σύγχρονη σύνθεση και το ευρύτερο περφόρμανς. Τους συνοδεύει εικαστικά ο Έλληνας εικαστικός Ανδρέας Παλαιολόγος  με live drawings, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νορβηγία.




Τη σκυτάλη θα πάρει το ηλεκτρονικό και ηλεκτρακουστικό τρίο που αποτελούν οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά), Carlos Zingaro (βιολί), Jean-Marc Montera (κιθάρα).   Τα μέλη του ηλεκτρονικού και ηλεκτροακουστικού τρίο Φλωρίδης/ Zingaro/ Montera βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής σκηνής του αυτοσχεδιασμού και της σύγχρονης μουσικής. Η ηχητική παλέτα των ακουστικών οργάνων τους έχει αναπτυχθεί, πρώτα σε ηλεκτρική και στη συνέχεια σε ηλεκτρονική κατεύθυνση.


Ο αυτοσχεδιασμός και η ελεύθερη κίνηση μεταξύ ηλεκτρονικού και ακουστικού θα είναι στο επίκεντρο της συναυλίας τους στο φετινό Borderline.






Borderline Festival 2012
7-8 Απριλίου 21:00 στη Μικρή Σκηνή

7 Απριλίου
Erdem Helvacioglou, από την Τουρκία
Trevor Wishart, από τη Βρετανία

8 Απριλίου
Spunk, από τη Νορβηγία
Φλώρος Φλώριδης / Carlos Zingaro / Jean-Marc Montera,
ηλεκτρονικό και ηλεκτροακουστικό τρίο από την Ελλάδα


Εισιτήριο ημέρας: 20 € | Φοιτ. 15 €
Εισιτήριο διημέρου: 24 € | Φοιτ. 18 € 
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: 
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00) 
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.

Εκδοτήρια εισιτηρίων:ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ 
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00 

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ 
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση. 



Sources of Information: 




 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: