WHBC-GR: Ο Pac Man γίνεται 32 ετών

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο Pac Man γίνεται 32 ετών


Στις 22 Μαΐου 2012 συμπληρώθηκαν 32 χρόνια από το ντεμπούτο του θρυλικού video game Pac Man. Η δημιουργία της Namco ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια τη δεκαετία του '80 και αποτελεί ακόμα και σήμερα έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους τίτλους...


Όπως όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στις αρχές των 80's, έτσι και το Pac Man είχε πολύ απλό gameplay. Το concept του παιχνιδιού (ένα κίτρινο πλάσμα που τρέχει σε λαβύρινθο και καταπίνει μπάλες αποφεύγοντας φαντάσματα) έχει αυτή τη σχεδόν διεστραμμένη αισθητική της ιαπωνικής κουλτούρας και φυσικά ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που σημείωσε τέτοια επιτυχία.

Η Namco κυκλοφόρησε διάφορες παραλλαγές του παιχνιδιού τα τελευταία 32 χρόνια, καμία όμως δεν έφτασε την απήχηση του πρώτου game.
Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κάνει το τέλειο σκορ ήταν ο Billy Mitchell από τη Florida των ΗΠΑ το 1999. Ο Mitchell σημείωσε 3.333.360 πόντους, εξαφανίζοντας όλες τις μπίλιες, τα φρουτάκια και τα μπλε φαντάσματα μέχρι το επίπεδο 256.

Χρειάστηκε περίπου έξι ώρες για να ολοκληρώσει το κατόρθωμά του. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε μια HTML5 version του Pac Man με επίπεδα που δημιουργούν οι ίδιοι οι χρήστες.







www.sarc.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: