WHBC-GR: Βιβλίο: Απρόβλεπτη απειλή - Sven Böttcher

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Βιβλίο: Απρόβλεπτη απειλή - Sven Böttcher


Ένα οικολογικό-πολιτικό θρίλερ με θέμα την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη και την εμπλοκή της πολιτικής και της οικονομίας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την ανθρωπιστική βοήθεια. Του Sven Böttcher, από τις εκδόσεις Διόπτρα....

Η κλιματική αλλαγή που προοιωνίζονταν οι Κασσάνδρες της οικολογίας έχει φτάσει. Ή μήπως όχι; Ασταμάτητες βροχοπτώσεις πλήττουν το βόρειο ημισφαίριο ενώ ο Νότος μαστίζεται από πλήρη ανομβρία και ξηρασία. Αφρικανοί μετανάστες εισρέουν στην Ευρώπη, κουρσεύοντας πλοία και ποταμόπλοια, ακόμη και σ’ αυτό τον υπερχειλισμένο Έλβα, ο οποίος εντωμεταξύ βρίθει από μεταλλαγμένες θανατηφόρες τσούχτρες που εκλύουν νευροπαραλυτικές τοξίνες.
Τότε, η νεαρή κλιματολόγος Μαβί, που καλείται να εργαστεί σε έναν σκιώδη οργανισμό κλιματικών ερευνών, ανακαλύπτει ένα μυστικό πρόγραμμα προσομοίωσης της κλιματικής εξέλιξης που μοιάζει να προφητεύει το θάνατο εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα σε λίγους μήνες. Με κίνδυνο της καριέρας της αλλά και της ζωής της, η Μαβί επιδίδεται σ’ έναν αγώνα προειδοποίησης της ανθρωπότητας για την επικείμενη καταστροφή. Άραγε θα τα καταφέρει; Και ποιοι θα σταθούν πραγματικοί σύμμαχοι στον αγώνα της;


* Ο Sven Böttcher γεννήθηκε το 1964. Γράφει μυθιστορήματα, δοκίμια και κινηματογραφικά σενάρια εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Επιπλέον είναι ο δημιουργός επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών. Μεταξύ άλλων, έχει συγγράψει μια τριλογία θρίλερ με κεντρικό χαρακτήρα ένα μεγιστάνα της διαφήμισης καθώς και μια σειρά φιλοσοφικές νουβέλες επιστημονικής φαντασίας. Στα τέσσερα τελευταία δοκιμιακά έργα του ο συγγραφέας χρησιμοποίησε ψευδώνυμο, ενώ με την «Απρόβλεπτη Απειλή» επιστρέφει στη χρήση του πραγματικού του ονόματος.
Δυνατά Σημεία:
1. Οι πληροφορίες που αφορούν το κλίμα, το περιβάλλον βασισμένες σε πραγματικά επιστημονικά δεδομένα.
2. Θεαματική πλοκή εφάμιλλη ενός αστυνομικού μυθιστορήματος.
3. Είμαι πολύ επίκαιρο, δεδομένο των μεγάλων οικολογικών καταστροφών που έχουν πλήξει την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια.
4. Κάνει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί σχετικά με τα θέματα που ανακύπτουν, τα κίνητρα των ηρώων, την αιώνια σχέση της πολιτικής και της οικονομίας κ.λπ.
5.Παραθέτει πολλές εμπεριστατωμένες πληροφορίες πάνω σε θέματα κλίματος, περιβάλλοντος, πολιτικής και οικονομίας.
6. Ευχάριστο βιβλίο ακόμα και για τους λάτρεις των συνομωσιολογιών.






Βιβλίο tvxs: Απρόβλεπτη απειλή. Του Sven Böttcher

 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: