WHBC-GR: KIDULT : Ο street artist που βανδαλίζει ασύστολα πανάκριβους οίκους μόδας.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

KIDULT : Ο street artist που βανδαλίζει ασύστολα πανάκριβους οίκους μόδας.

κιδ


Ο Kidult τα έχει βάλει με τους κολοσσούς της υψηλής ραπτικής. Όχι τώρα. Εδώ και 13 χρόνια ο γάλλος street artist γεμίζει πυροσβεστήρες με φλούο χρώματα και περνάει μία σύντομη βολτίτσα από τις ακριβότερες μπουτίκ του κόσμου....



Channel, Yves Saint Laurent, Celine, Luis Vuitton, Agnes, Hermes, είναι μερικά μόνο brands οι βιτρίνες των οποίων έχουν κατά καιρούς βανδαλιστεί από τον Kidult τα τελευταία χρόνια..


Όλες αυτές οι εξωφρενικά ακριβές φίρμες έχουν χρησιμοποιήσει, και χρησιμοποιούν κατά καιρούς στα διαφημιστικά και τις κολεξιόν τους την κουλτούρα του δρόμου και του γκραφίτι σε μια προσπάθεια να πλασάρουν μόδα και νεωτερισμό. Ένα είδος rebel chic όπως μερικοί λένε..
 Φυσικά ο απώτερος σκοπός τους είναι το κέρδος."


"Η κουλτούρα όμως αυτή ανήκει σε εμάς. Κι εγώ απλά με τις πράξεις μου τους λέω ένα 'γεια', περιμένοντας την επόμενη μέρα να δω κατά πόσο πραγματικά γουστάρουν τα γκραφίτι ή όχι, και τι θεωρούν τελικά άσχημο και όμορφο..."



( Ο οίκος Celine σχεδίασε ολόκληρη την κολεξιόν της άνοιξης 2011 πάνω στην κουλτούρα του skate. O Kidult θεώρησε πως αν είναι έτσι, θα λατρέψουν την παρέμβαση του..)

" Φυσικά, τις περισσότερες φορές απαντούν με μηνύσεις, σεκιουριτάδες, και άμεσο καθάρισμα. Οι χειρότεροι ήταν στου Yves Saint Laurent. Έκαναν πραγματικά σαν υστερικοί. Στην Agnes από την άλλη φάνηκαν να εκτιμούν την όλη φάση, αφού ποστάρανε φωτογραφία και ένα thank you note προς εμένα, στο twitter. "




Sources of Information:LIFO TEAM-http://www.lifo.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: