WHBC-GR: Βρέθηκε άγαλμα του Βούδα φτιαγμένο από... μετεωρίτη! (video)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Βρέθηκε άγαλμα του Βούδα φτιαγμένο από... μετεωρίτη! (video)


Ένα άγαλμα του Βούδα ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες το υλικό του οποίου είναι από μετεωρίτη που έπεσε στα σύνορα Σιβηρίας - Μογγολίας πριν από περίπου 10.000 - 20.000 χρόνια. Οι επιστήμονες ονόμασαν το άγαλμα...

...«Σιδερένιο Άνθρωπο» και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις απεικονίζει κάποιον βουδιστικό Θεό- πιθανώς τον Βαϊσραβάνα. Πρόκειται για δημιούργημα του 8ου και του 10ου αιώνα, μάλλον από τον πρωτοβουδιστικό θιβετανικό πολιτισμό των Μπον. Οι ερευνητές εκτίμησαν πως το άγαλμα βρέθηκε στην Γερμανία μετά από αποστολή του εθνικοσοσιαλιστή ζωολόγου και εθνολόγου, Ερνστ Σέφερ. 

Έχει ύψος 24 εκατοστά και ζυγίζει 10,6 κιλά. Αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες είναι πως είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ σκληρό υλικό το οποίο εντάσσεται σε μία σπάνια κατηγορία σιδηρούχων διαστημικών πετρωμάτων οι οποίοι ονομάζονται αταξίτες μετεωρίτες και περιέχουν μεγάλη ποσότητα νικελίου. Ο Σιδερένιος Άνθρωπος μετά την γεωχημική ανάλυση έδειξε πως είναι «συγγενής» με πολλά διαστημικά πετρώματα που βρίσκονται στα σιβηρο-μογγολικά σύνορα.




Sources of Information:http://www.iefimerida.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: