WHBC-GR: Πως με 50 ευρώ αγοράζεις ένα έργο αξίας και βοηθάς τους άστεγους

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πως με 50 ευρώ αγοράζεις ένα έργο αξίας και βοηθάς τους άστεγους


Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες έχουν φιλοτεχνήσει από ένα έργο διαστάσεων 18 x 24 εκ. (φέτος μερικά είναι μεγαλύτερα) και τα έχουν υπογράψει στο πίσω μέρος τους. Αυτά τα έργα μπορείς...

..να τα δεις οnline στο www.artaz.gr ή στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων από την Παρασκευή (στις 19.00 είναι τα εγκαίνια) και το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι. Κοίταξέ τα, αποφάσισε ποια σου αρέσουν, σημείωσε τον κωδικό αριθμό τους. Δεν θα ξέρεις ποιος έχει ζωγραφίσει το έργο, αυτό είναι το νόημα της έκπληξης! 

Την Κυριακή στις 12.00 θα μπορείς να μπαίνεις με σειρά προτεραιότητας στην αίθουσα Κωστής Παλαμάς της Τεχνόπολης (οι αριθμοί προτεραιότητας θα διατίθενται στην είσοδο της έκθεσης την Κυριακή 18/11, από τις 11:00) και να αγοράζεις έως 3 έργα για την συμβολική τιμή των €50 το καθένα. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων ΚΛΙΜΑΚΑ του Δήμου Αθηναίων.

Είναι η 4η χρονιά που η εικαστική πλατφόρμα artAZ διοργανώνει την έκθεση «ΕΚΠΛΗΞΗ!», ένα ετήσιο ραντεβού που φέτος είναι μεγαλύτερ και πιο επίκαιρο από ποτέ.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, που προσφέρουν τα έργα τους αφιλοκερδώς, καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους. Φέτος όμως η ΕΚΠΛΗΞΗ έχει έντονη διεθνή αύρα: καλλιτέχνες από Αγγλία, Αίγυπτο, Αμερική, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Κίνα, Μαρόκο, Νιγηρία, Σουηδία κ.ά., ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δηλώνουν την υποστήριξη τους στον σκοπό υπογραμμίζοντας την οικουμενικότητα της εικαστικής γλώσσας. Ένα πολυσυλλεκτικό εικαστικό μίγμα -από διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Παράλληλα με την καθιερωμένη έκθεση των 300 έργων, στο δεύτερο επίπεδο της αίθουσας θα φιλοξενηθεί το «Spectrum», μία ομαδική έκθεση επιλεγμένων καλλιτεχνών που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα που απέχουν μεταξύ τους. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων του «Spectrum» θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της «ΕΚΠΛΗΞΗΣ».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το hashtag #surprise4 στο Twitter για πληροφορίες και ενημέρωσεις.

Προσοχή: Δεν είναι εφικτή η προκράτηση των έργων, ούτε η προπώληση τους online ή κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Την ημέρα της πώλησης δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στην έκθεση. Θα πρέπει να έχετε προκαταβολικά σημειώσει τους κωδικούς των έργων της επιλογής σας, είτε βλέποντας τα στην έκθεση στην «Τεχνόπολις» τις 2 ημέρες που προηγούνται της πώλησης (16–17 Νοεμβρίου) ή online στη σελίδα της έκθεσης στο artAZ.

Καλό είναι να σημειώσετε, πέρα από τις πρώτες σας επιλογές, τους κωδικούς και άλλων έργων που σας ενδιαφέρουν, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι τα έργα της πρώτης επιλογής σας θα είναι διαθέσιμα όταν θα έρθει η σειρά σας. Μπορείτε να στείλετε ανά πάσα στιγμή email στο info@artaz.gr σημειώνοντας τους κωδικούς των έργων που σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε, το όνομα και το τηλέφωνο σας, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί σας σε περίπτωση που τα έργα της προτίμησης σας δε διατεθούν κατά τη διάρκεια της πώλησης. Αλλα αυτό σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί εγγύηση απόκτησης των έργων.

INFO:
Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», (Κτίριο Δ10), «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι Έκθεση έργων: Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 19:30–22:30 και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 12:00–21:00 στην Τεχνόπολη. Ή οnline στο www.artaz.gr από τις 15 Οκτωβρίου.
Πώληση έργων: Κυριακή 18 Νοεμβρίου από τις 12:00 μέχρι εξάντλησης των έργων.












  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: