WHBC-GR: 3η Δεκεμβρίου | Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

3η Δεκεμβρίου | Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία η σημερινή, που δεν είναι γιορτή, αλλά ημέρα διεκδίκησης και αγώνα σύμφωνα με την πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων. Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σημερινή ημέρα...

 «Θεωρητικά θα ήταν ημέρα ευαισθητοποίησης. Θεωρητικά θα ήταν ημέρα γιορτής. Στην πράξη όμως; Το κόστος διαβίωσης των ΑμεΑ για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι 3πλάσιο βάση στατιστικών ερευνών. 185.000 ΑμεΑ βρίσκονται χωρίς εκπαίδευση και Υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. 

 Με πρόσχημα την «οικονομική κρίση», γίνονται περικοπές επιδομάτων και συντάξεων των ΑμεΑ, σταματούν οι πληρωμές σε φάρμακα, θεραπείες και αναπηρικά βοηθήματα, μειώνεται η χρηματοδότηση των Κέντρων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με αποτέλεσμα το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών, απολύονται εργαζόμενοι..


 Η 3 Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή, είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα. Οι Εργαζόμενοι στην Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Αποκατάσταση στην Ειδική Αγωγή στηρίζουν τις Οικογένειες και τα Άτομα με Αναπηρία στις διεκδικήσεις τους για Ισότητα και Αξιοπρέπεια.

Ας μην επιτρέψουμε να γίνουν τα Άτομα με Αναπηρία τα εύκολα θύματα μιας νέας σφαγής από την τρικομματική κυβέρνηση, την τρόικα και την Ε.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.».
Article: http://www.protothema.gr/
-------------------
Επίσης χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες, πολλά από αυτά σε αναπηρικά καροτσάκια πραγματοποίησαν την Κυριακή διαμαρτυρία στη Μαδρίτη ενάντια στις περικοπές στις χορηγίες της ισπανικής κυβέρνησης προς τις οργανώσεις που τους βοηθούν.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι από όλη τη χώρα έλαβαν μέρος σε αυτήν την χωρίς προηγούμενο διαδήλωση, καθώς συμμετείχαν σε αυτή και πολλοί συγγενείς των ατόμων αυτών.



 videos:http://www.zougla.gr/


INFO:
http://amea-blog.blogspot.gr/
http://www.amea.gov.gr/
http://www.autonomiaexpo.org/

Δείτε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας  ατόμων με Αναπηρία μια συγκλονιστική περίπτωση ενός αγοριού που η αναπηρία του δεν τον εμποδίζει να ζει μια κανονική ζωή. (εδώ)



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: