WHBC-GR: Νέο Δελχί | Σχολείο κάτω από γέφυρα (pics)

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Νέο Δελχί | Σχολείο κάτω από γέφυρα (pics)

Την πραγματική δίψα για γνώση συναντά κανείς κάτω από τη γέφυρα του μετρό στο Νέο Δελχί. Σχεδόν 70 παιδιά από τις γειτονικές παραγκουπόλεις συγκεντρώνονται εκεί κάθε μέρα για να μάθουν γράμματα...
Ο δάσκαλος, ο 40χρονος Rajesh Kumar Sharma, αναγκάστηκε να αφήσει το κολέγιο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Παρατήρησε λοιπόν πως τα παιδιά της περιοχής αναγκάζονταν να αφήσουν το σχολείο γιατί οι οικογένειες δεν το άντεχαν οικονομικά. Έτσι σκέφτηκε πως τα παιδιά αυτά αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία: «Όποτε περνούσα από την περιοχή έβλεπα παιδιά να χασομεράνε από εδώ κι από 'κει, σπαταλώντας το χρόνο τους», λέει. 

Τι καλύτερο λοιπόν για αυτά τα παιδιά από ένα δωρεάν σχολείο; Και μιας και δεν μπορούσε ούτε να χτίσει σχολείο, ούτε να νοικιάσει χώρο, έβαψε δύο τοίχους μαύρους για να τους χρησιμοποιούν για πίνακες και έστησε εκεί το σχολείο του. 

Τα παιδιά πηγαίνουν εκεί επειδή πραγματικά θέλουν να μάθουν. Προσπάθησε να πείσει και τους αγρότες της περιοχής να επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αντί να δουλεύουν για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα. 

Για να διδάξει ο Sharma αφήνει 2 ώρες τη μέρα τη δουλειά του και τον αντικαθιστά ο αδερφός του. «Έρχονται εδώ κάθε μέρα και καταφέρνουμε να είμαστε μπροστά στην ύλη από άλλα σχολεία», λέει ο ίδιος. 






Sources of Information: [via]

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: