WHBC-GR: Η Aurelia Thierree εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η Aurelia Thierree εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με μία ονειρική παράσταση, όπου το τσίρκο συναντάει το θέατρο, η Ορελιά Τιερέ, η εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η παράσταση «Οι ψίθυροι των τοίχων» θα πραγματοποιηθεί 15 και 16 Φεβρουαρίου...

Η Ορελιά είναι κόρη της Βικτόρια Τσάπλιν και του Ζαν Μπατίστ Τιερέ, οι οποίοι ανήκουν στους πρωτοπόρους του σύγχρονου εναλλακτικού τσίρκου. Τη δεκαετία του ’70 ξεκίνησαν το μοναδικό τους πείραμα «Φανταστικό Τσίρκο», που αργότερα έγινε «Αόρατο Τσίρκο».

H Ορελιά και ο αδελφός της Τζέιμς, ακολούθησαν τα βήματα των γονιών τους και προχώρησαν ανεξάρτητα με δικά τους, βωβά, σχεδόν εικαστικά θεάματα. «Οι ψίθυροι των τοίχων» είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, όπου το κεντρικό μήνυμα κρύβεται στο ίδιο το μαγικό... κρυφτό της Ορελιά πίσω από τους τοίχους, τα χάρτινα κουτιά, τα παράδοξα σκηνικά αντικείμενα και την αγκαλιά των υπέροχων μαριονετών που την συντροφεύουν επί σκηνής.

Η Ορελιά πρωταγωνιστεί ως ηθοποιός, μαριονετίστα και ακροβάτις, και αφηγείται την περιπέτεια μιας γυναίκας χαμένης σε μια φανταστική πόλη με παράξενα πλάσματα και κινούμενα κτίρια. Σκηνοθετημένοι και σχεδιασμένοι από την μητέρα της, την Βικτόρια Τιερέ Τσάπλιν, «Οι Ψίθυροι των τοίχων» είναι μια σύνθεση θεάτρου, ψευδαίσθησης και χορού. «Η παράσταση αυτή είναι μια σκοτεινή ιστορία με αίσιο τέλος.

Είναι ένα θέαμα ανοιχτό σε ερμηνείες. Βασίζεται κυρίως στη φαντασία του κοινού, το οποίο καλείται να μαντέψει την ιστορία και φυσικά να ερμηνεύσει τα πράγματα κινητοποιώντας βιώματα, αισθήσεις και αισθήματα», δήλωσε η Ορελιά στην Ελευθεροτυπία. 

Δίπλα στην πρωταγωνίστρια εμφανίζονται ο πορτορικάνος χορευτής, Χάιμε Μαρτίνες και ο σουηδός κλόουν και ακροβάτης Μάγκνους Γιάκομπσον. 15 και 16 Φεβρουαρίου, 20.00.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Βασ.Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα 
Tηλ 210 7282333
Τιμές εισιτηρίων: 11, 20, 28 και 40 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη).
Ειδικές τιμές: 6,50 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8,50 ευρώ (65+, πολύτεκνοι) .


Source via

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: