WHBC-GR: Greenpeace | Εσύ κρυώνεις στο σπίτι σου;

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Greenpeace | Εσύ κρυώνεις στο σπίτι σου;


Εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα από όλους: αυξήσεις στους λογαριασμούς και υπέρογκα ποσά για θέρμανση, αιθαλομίχλη και επιβάρυνση της υγείας, καταστροφή δασών για καυσόξυλα, ενεργειακή φτώχεια....

 Και το αποτέλεσμα είναι να κρυώνεις αυτό το χειμώνα μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, όπως και εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες σου. Μέχρι σήμερα η πολιτική συζήτηση εστιάζει μόνο στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων και περιορίζεται μεταξύ πενιχρών επιδομάτων θέρμανσης και μείωσης της φορολογίας. 

Αντιμετωπίζει το πρόβλημα περιορισμένα, αλλά κυρίως προσωρινά. Ωστόσο είναι επείγουσα η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του το πρόβλημα της ενεργειακής σπατάλης: στα κτίρια-σουρωτήρια που «καίνε» άσκοπα τα χρήματα μας.

Να σταματήσουμε δηλαδή να πληρώνουμε όλο και περισσότερο κάθε χρόνο και να εξακολουθούμε να κρυώνουμε! 

Εμείς σου μιλάμε για το πώς δεν θα ξανακρυώσουμε ποτέ. Οικονομικά. Γιατί λύσεις υπάρχουν και είναι συμφέρουσες για όλους. 

 Πάρε θέση και ζήτα από την κυβέρνηση να επενδύσει σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Από τα σπίτια μας μπορεί να ξεκινήσει η 'επανεκκίνηση της οικονομίας' και ο 'πόλεμος κατά της ανεργίας'.

----------------------------------------------------------------
Αυτή τη στιγμή οι ακτιβιστές της Greenpeace βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, σε ένα 'τυπικό' ελληνικό σπίτι που... μπάζει από παντού! 


Την ώρα που 6 στους 10 πολίτες υποφέρουν από το κρύο ενώ η τιμή του πετρελαίου και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ολοένα αυξάνονται, η Greenpeace καλεί τον κόσμο να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.
Ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων είναι η πιο αποδοτική, φιλική στο περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη επένδυση. Η πραγματική λύση για να μην ξανακρυώσουμε ποτέ! Μπορεί να εξοικονομήσει από τις ενεργειακές δαπάνες νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων 9 δις € ως το 2020, να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 650.000 τόνους ετησίως και να δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε όλο το εύρος του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και την εγχώρια πράσινη βιομηχανία.
«Δεν θα βρισκόμασταν σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αν δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε σήμερα κιόλας στην εξοικονόμηση ενέργειας»,
ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
«Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο περισσότερο χάνουμε ευκαιρίες να καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία, αλλά και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.»
Οι ακτιβιστές μας σε χρειάζονται:
Αφιέρωσε 1 λεπτό και στείλε ΤΩΡΑ email στον Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας του να επανεκκινήσει την οικονομία επενδύοντας στα σπίτια μας.







  Κρυώνεις στο σπίτι σου; τότε.....ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: