WHBC-GR: Η Μαλάλα Γιουσαφζάι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Πακιστανή μαθήτρια, η οποία είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από Ταλιμπάν επειδή αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση, ενάντια στις παρωχημένες αντιλήψεις των Ταλιμπάν, αποτελεί την «έκπληξη» στις φετινές επιλογές για την απονομή του φετινού Νόμπελ Ειρήνης...

Και αυτό διότι τη νεότερη υποψήφια καθώς μέχρι σήμερα η νεότερη νικήτρια στην ιστορία των βραβείων είναι η Tawakkol Karman απο την Υεμένη, που βραβεύτηκε το 2011, σε ηλικία 32 ετών
 Επιτροπή δεν ανακοινώνει ποτέ τις υποψηφιότητες, ωστόσο αξιωματούχοι και οργανώσεις από όλο τον κόσμο δημοσιοποιούν πληροφορίες για τις προτάσεις που υποβάλλουν. 

Στη λίστα των πιθανών υποψηφίων για το Βραβείο Ειρήνης είναι επίσης ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, για τις συνεχείς προσπάθειές του εδώ και μισό αιώνα να τερματίσει τις συγκρούσεις με τους αντάρτες του FARC, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Μιανμάρ, Θάϊν Σάϊν. 

Φέτος καταρρίφθηκε και το ρεκόρ αιτήσεων που παρέλαβε η Επιτροπή των Βραβείων, αφού έφτασαν τις 259, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ του 2011 που ήταν 241 αιτήσεις.



Source via

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: