WHBC-GR: Femen | Γυμνή επίθεση σε Πούτιν και Μέρκελ (pics+video)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Femen | Γυμνή επίθεση σε Πούτιν και Μέρκελ (pics+video)

Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, στο Ανόβερο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν. Ήταν ένα ήρεμο απόγευμα Κυριακής....

Την ώρα που οι δύο ηγέτες ετοιμάζονταν να εγκαινιάσουν την έκθεση, τέσσερις γυμνόστηθες ακτιβίστριες εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να φωνάζουν "Fuck dictator!" (Άι γ..., δικτάτορα!).

Σε εικόνες που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, βλέπει κανείς δύο απ' αυτές τις γυναίκες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους με μαύρη μπογιά το σύνθημα που φώναξαν, να τίθενται με δυσκολία υπό έλεγχο από την αστυνομία.

Η Άγκελα Μέρκελ δείχνει να πανικοβάλλεται μπροστά στις γυμνές Ουκρανές της ομάδας "Femen", την ώρα που ο Ρώσος ηγέτης δείχνει αντιθέτως, να διασκεδάζει το θέαμα.

Τελικά, οι άνδρες της φρουράς συνέλαβαν τις φεμινίστριες και τις απομάκρυναν ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Ρώσος πρόεδρος αφού ξεπέρασαν το αρχικό "σοκ", έβαλαν τα γέλια.

Χθες Κυριακή το βράδυ, στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία να δώσουν "μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας". 


Οι δηλώσεις αυτές υπαινίσσονταν τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον πολλών διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα. Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει την οργή των εταίρων της Μόσχας.
 
Η ένωση φεμινιστριών ακτιβιστριών Femen, η οποία ιδρύθηκε στην Ουκρανία και συνηθίζει τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες, είχε διαδηλώσει την περασμένη Πέμπτη εναντίον του ισλαμισμού μπροστά από τεμένη και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τυνησίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Για την ομάδα Femen όλα άρχισαν το 2010 στο Κίεβο της Ουκρανίας, όταν έκαναν την πρώτη τόπλες ακτιβιστική τους ενέργεια. Πρώτα στελέχη, ήταν η Άννα Γκουτσόλ, η ιδρύτρια της ομάδας, η Αλεξάνδρα Σεβτσένκο και η Οκσάνα Σάντσκο.

Το 2008 μετακόμισαν για να ζήσουν μόνιμα στην πρωτεύουσα της χώρας όπου γνώρισαν από κοντά τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα της κοινωνίας. Το πρώτο για το οποίο άρχισαν να μιλούν ανοιχτά ήταν η πορνεία. Πλέον, οι Femen έχουν δραστηριοποιηθεί σε Γαλλία, Γερμανία, όπου έχουν δημιουργηθεί δυναμικοί πυρήνες, αριθμώντας δεκάδες μέλη.



Source via

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: