WHBC-GR: Οι 5 καλύτερες ομιλίες TED για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Οι 5 καλύτερες ομιλίες TED για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Tο TED* ως μια ΜΚΟ, μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ομιλίες σπουδαίων ερευνητών, επιστημόνων και επαγγελματιών απ' όλο τον κόσμο, χωρίς καμία συνδρομή....
Γι' αυτό και σήμερα παρουσιάζουμε τις 5 σημαντικότερες ομιλίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να σκεφτείς διαφορετικά όσα σε απασχολούν στα επαγγελματικά σου, αλλά και στη ζωή σου γενικότερα.


Ψυχολόγος, ο Shawn Achor με κωμικό τρόπο παρουσιάζει μια διαφορετική πρόσληψη της εργασιακής ζωής μας. Όπως υποστηρίζει «στην πραγματικότητα η ευτυχία εμπνέει την παραγωγικότητα».


Η Julie Burstein, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας, μας προτρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο δημιουργικά τη ζωή μας. Στην ομιλία της μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της δημιουργικής διαδικασίας, παραβλέποντας τα καθημερινά επαγγελματικά εμπόδια που μπορεί να συνάντησε στην προσωπική της προσπάθεια.


Συγγραφέας και ομιλήτρια η Susan Cain αναφέρει ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι εσωστρεφές. Μάλιστα, τα άτομα που χαρακτηρίζονται (και κοινωνικά) ως εσωστρεφή συχνά αισθάνονται ντροπή. Ωστόσο, η ίδια στην ομιλία της θεωρεί ότι τα εσωστρεφή άτομα είναι πιο ταλαντούχα, γι' αυτό και θα έπρεπε να ενθαρρύνονται και να εκτιμώνται περισσότερο.


Με τον ίδιο τρόπο που μπορείς να φτιάξεις την διάθεσή σου απλά χαμογελώντας, έτσι και το να προσπαθήσεις να αισθάνεσαι δυνατός, μπορεί πραγματικά ν' αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι για τον εαυτό σου. Η κοινωνική ψυχολόγος, Amy Cuddy, δείχνει πώς η στάση του σώματος μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τον τρόπο που μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.


Η επιχειρηματίας, συγγραφέας και αρθρογράφος Margaret Heffernan, μιλά για την ανάγκη ύπαρξης διαφορετικών απόψεων στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς η καλή διαφωνία όχι μόνο οδηγεί στην εκτόνωση, αλλά βοηθά και την ομάδα να γίνει πιο δημιουργική.

*Τι είναι το TED;

Το TED είναι ένας παγκόσμιος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση καινοτόμων ιδεών για παγκόσμια θέματα. Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Τεχνολογία, Ψυχαγωγία και Σχεδίαση (Technology, Entertainment, Design), βασικές θεματικές που καλύπτονται μέσα απ' τις ομιλίες TED. Ξεκίνησε το 1984 και σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 1400 ανεξάρτητες διοργανώσεις TEDx.

Δείτε το άρθρο του Orbi εδώ.

TED on Youtube: http://www.youtube.com/user/TEDtalksDirector

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 
Πηγή: ERGON blog:

Δεν υπάρχουν σχόλια: