WHBC-GR: Παιδιά από όλο τον κόσμο, με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους | Photo gallery

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Παιδιά από όλο τον κόσμο, με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους | Photo gallery

Τραβηγμένες σε μια περίοδο 18 μηνών, το έργο του Ιταλού φωτογράφου Gabriele Galimberti "Ιστορίες παιχνιδιών" συγκεντρώνει φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο, με τα πιο πολύτιμα πράγματά τους, - τα παιχνίδια τους.... 

Ο Galimberti διερευνά την οικουμενικότητα του είναι κανείς παιδί ανάμεσα στην ποικιλία των αμέτρητων γωνιών του κόσμου. Και ο ίδιος δηλώνει : "στην ηλικία τους, είναι λίγο πολύ όλα το ίδιο. Θέλουν απλά να παίξουν." Αλλά το πώς παίζουν, φαίνεται να διαφέρει από χώρα σε χώρα. 

Επίσης διαπίστωσε ότι τα παιδιά στις πλουσιότερες χώρες ήταν περισσότερο κτητικά με τα παιχνίδια τους και ότι τους πήρε χρόνο πριν του επέτρεψουν να παίξει μαζί τους (το οποίο ζητούσε να κάνει πριν τακτοποιήσει τα παιχνίδια για να ακολουθήσει η φωτογράφηση).

Αντίθετα στις φτωχότερες χώρες, διαπίστωσε πως ήταν πολύ πιο εύκολο να πλησιάσει τα παιδιά και να τον αφήσουν να παίξει με τα παιχνίδια τους, ακόμη και αν είχαν μόνο δύο ή τρία παιχνίδια. Υπήρχαν αρκετές ομοιότητες, ειδικά στις λειτουργικές και προστατευτικές δυνάμεις που τα παιχνίδια είχαν για τους υπερήφανους ιδιοκτήτες τους. 

Παντού επίσης, τα παιχνίδια ήταν αντανακλαστικό του κόσμου που κάθε παιδί γεννήθηκε, αντανακλούν την οικονομική κατάσταση και την καθημερινή ζωή, που επηρεάζουν τα είδη των παιχνιδιών στα οποία τα παιδιά βρίσκουν ενδιαφέρον. 

Στο φωτογραφικό αυτό έργο έχουμε πραγματικά μια ανθρώπινη μελέτη και όχι απλώς μια καταγραφή εικόνων. 

Slide show maker: Takis Vorini//http://imgur.com/a/HHFPq

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: