WHBC-GR: Ο Χριστός της Αβύσσου..προκαλεί δέος.! (pics+video)

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο Χριστός της Αβύσσου..προκαλεί δέος.! (pics+video)

Ο Χριστός της Αβύσσου (ιταλικά: "Il Cristo degli Abissi") προκαλεί δέος. Είναι ένα βυθισμένο άγαλμα του Ιησού, φτιαγμένο από χαλκό και βρίσκεται στη Μεσόγειο....
Κάπου ανάμεσα στο Camogli και το Portofino, στην ιταλική Ριβιέρα. Το 1954 είχε τοποθετηθεί στο νερό, σε περίπου 17 μέτρα βάθος, και στέκεται στα 2,5 μέτρα ύψος. Διάφορα άλλα εκμαγεία του αγάλματος βρίσκονται σε άλλα μέρη ανά τον κόσμο, τόσο κάτω από το νερό, όσο σε εκκλησίες και μουσεία.


Το άγαλμα είναι δημιουργία του Guido Galleti, μετά από μια ιδέα του Ιταλού δύτη Duilio Marcante. Το άγαλμα στέκεται στο σημείο της θάλασσας όπου πέθανε ο πρώτος Ιταλός που χρησιμοποίησε καταδυτικό εξοπλισμό, ο Dario Gonzatti. Απεικονίζει το Χριστό να προσφέρει ευλογία, με το κεφάλι και τα χέρια του στραμένα προς τον ουρανό. Λόγω του σημείου στο οποίο βρίσκεται, το άγαλμα είχε διαβρωθεί και έτσι είχε αφαιρεθεί από το νερό για να αποκατασταθεί το 2003, για να αντικατασταθεί και το χέρι του Ιησού που έσπασε από μια άγκυρα πλοίου. Το άγαλμα επέστρεψε στο νερό με μια νέα βάση στις 17 Ιουλίου 2004.


Δεν υπάρχουν σχόλια: