WHBC-GR: Στους 15 φιναλίστ του Google Science Fair 2013 έλληνας μαθητής

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Στους 15 φιναλίστ του Google Science Fair 2013 έλληνας μαθητής


Μεταξύ των διεκδικητών της πρώτης θέσης στο online επιστημονικό διαγωνισμό Google Science Fair 2013 βρίσκεται ο δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής Χαράλαμπος Ιωάννου και το πρότζεκτ του «the exoskeleton glove»....

Ο 17χρονος είναι ένας από τους 15 διεθνείς φιναλίστ του διαγωνισμού, που φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο» και διεκδικεί το μεγάλο βραβείο που περιλαμβάνει ένα ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων. 

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου, σχεδίασε ένα «εξωσκελετικό γάντι», το οποίο ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. 

Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».  


«Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω», δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας πώς συνέλαβε την ιδέα του πρότζεκτ. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.



 Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: