WHBC-GR: ΕΡΤ | Προβολή απόψε στις 21.30 της ταινίας «LITTLE LAND» του Nίκου Νταγιαντά

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΕΡΤ | Προβολή απόψε στις 21.30 της ταινίας «LITTLE LAND» του Nίκου Νταγιαντά

Στις 21.30 θα γίνει προβολή της διεθνούς συμπαραγωγής της ΕΡΤ με το ARTE «LITTLE LAND» του Nίκου Νταγιαντά και συζήτηση για τα θέματα που αγγίζει η ταινία....



Λίγα λόγια για την ταινία:
Με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 60% στους νέους, πολλοί εγκαταλείπουν τις πόλεις και στρέφονται προς την επαρχία, ελπίζοντας να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Η ταινία ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή, ο οποίος εγκαθίσταται μόνιμα στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας.

Εκεί, ανακαλύπτει μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία και τη συνεργασία. Διατηρώντας ζωντανή την Ικαριώτικη παράδοση της «αλλαξάς» -η οποία αναβιώνει τώρα λόγω της κρίσης- πολλοί κάτοικοι της Ικαρίας δεν χρησιμοποιούν χρήματα για όλα όσα χρειάζονται: μελισσοκόμοι, οινοποιοί, αγρότες και ξυλουργοί, είναι πολυτάλαντοι και μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ τους.

Μέσα από ένα μωσαϊκό μοναδικών χαρακτήρων, o σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς ανακαλύπτει τα μυστικά της Ικαρίας και πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά, απέσπασε το Βραβείο WWF για το περιβάλλον και το Βραβείο Habitat της EΡT3 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013.

Αμέσως μετά στις 23.15 θα είναι μαζί μας, ο Ορφέας Περίδης
Και στις 24.00 τα Μαγεμένα Ξωτικά.


ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΆ ΕΔΩ

www.ertopen.com/

ΕΡΤ | «LITTLE  LAND» |ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ  21.30
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: