WHBC-GR: Με Γούντι Άλεν συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Με Γούντι Άλεν συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου


Ο υπέροχος κήπος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου υποδέχεται τους θεατές που επιθυμούν να απολαύσουν τον Γούντι Άλεν με την προβολή της ταινίας του «Ζέλιγκ» (1983), μία από τις πιο αστείες και συνάμα βαθιά μελαγχολικές ταινίες του αγαπημένου Νεοϋορκέζου δημιουργού.

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), η πιο κεφάτη διοργάνωση του καλοκαιριού, συνεχίζει τις δροσερές προβολές του. Χθές Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο, προβλήθηκε η ταινία «Ζέλιγκ» (1983) του Γούντι Άλεν.

Σε μία λιγότερο γνωστή (ειδικά στην Ελλάδα) αλλά αναντίρρητα σπουδαία στιγμή του, ο Γούντι Άλεν παρέδωσε πριν από ακριβώς 30 χρόνια το «Zelig» (1983), ένα πρωτοποριακό και πολυεπίπεδο ψευδοντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο που καταρρέει υπό το βάρος της ανάγκης του για αποδοχή.
Πρόκειται για τον Λέοναρντ Ζέλιγκ (τον υποδύεται φυσικά ο ίδιος ο Άλεν), ο οποίος - υποτίθεται πως - έγινε διάσημος στην Αμερική του '20 εξαιτίας της ασυνείδητης ικανότητάς του να προσεταιρίζεται τα χαρακτηριστικά όσων συναναστρέφεται, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός.

Καθώς η κοινή γνώμη και η επιστημονική κοινότητα έχουν πέσει πάνω του για να μελετήσουν αυτήν την πρωτάκουστη περίπτωση χαμαιλεοντισμού, μία γυναίκα ψυχίατρος - την οποία ερμηνεύει η Μία Φάροου - είναι εκείνη που με την ευφυΐα αλλά και την αγάπη της προσπαθεί να τον θεραπεύσει.
Το φιλμ «Ζέλιγκ» (Zelig) του 1983, είναι η δωδέκατη ταινία μεγάλου μήκους του πάντα δραστήριου Γούντι Άλεν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η ταινία είχε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, στις κατηγορίες Best Cinematography και Best Costume Design. Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 21:00 στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου και με ελεύθερη είσοδο.

Το 3ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).





Surce;/tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: