WHBC-GR: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ποίησης 2013

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ποίησης 2013


Το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά τον Νοέμβριο του 2013 στην Ελλάδα. Περίπου 1000 άτομα είχαν παρακολουθήσει το φεστιβάλ το έτος 2012...

Θα υπάρξουν δύο διαφορετικές ζώνες του φεστιβάλ. Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει ποιητικές παραστάσεις βίντεο καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Αφρική). Η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει cross-platform συνεργασίες του ήχου παραγωγών και των ομάδων μουσικής με ποιητές και εικαστικούς καλλιτέχνες σε ζωντανές αυτοσχεδιασμούς.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το φεστιβάλ είναι ένα είδος αντι-κουλτούρας με δραστηριότητες από τη Void Network και το +the Institute [for Experimental Arts]  άνευ χορηγών με είσοδο ελεύθερη. Το φεστιβάλ θα καλύψει τα έξοδα (2000 αφίσες, 15.000 φυλλάδια, υψηλής ποιότητας τεχνικό εξοπλισμό κλπ.) από τα εισοδήματα του μπαρ του φεστιβάλ.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και οι διοργανώτριες ομάδες θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο φεστιβάλ.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Κινηματογράφου είναι υπό διαπραγμάτευση για την παραγωγή του φεστιβάλ και την παρουσίαση του ίδιου προγράμματος ποίηση βίντεο σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ινδία, στην Ελβετία, στη Βραζιλία και στις Η.Π.Α. Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων, οι μετέχοντες θα πρέπει να ενημερώνονται για διάφορες άλλες διεθνείς παρουσιάσεις.

Το Void Network ξεκίνησε να οργανώνει multi media βραδιές ποίησης το 1990.
Το Void Network  και το +the Institute [for Experimental Arts] πιστεύουν ότι οι βραδιές media Ποίησης (Ποίηση μέσω βίντεο) μπορεί να δονήσουν τη καρδιά του Metropolis και να φέρουν νέο κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη ποίηση ανοίγοντας νέες δημιουργικές διαστάσεις για αυτήν την αρχαία τέχνη. 
Για να επιτευχθεί αυτό, σεβόμαστε τις φιλοδοξίες και τους στόχους των καλλιτεχνών, με τη δημιουργία υψηλής ποιότητας διοργάνωση και εκθεσιακών χώρων συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες τεχνικούς  προσφέροντας στους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους σημεία συνάντησης που μπορεί να σταθούν ανταγωνιστικά στην mainstream κουλτούρα .

Δείτε παρακάτω στον σύνδεσμο Φωτογραφίες από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ποίησης του 2012:
Μπορείτε επίσης να δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες από προηγούμενες εκδηλώσεις ποίησης που οργανώθηκαν από το Void Network and +the Institute [for Experimental Arts] 
Για περισσότερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις τέχνης Void Network, καθώς και δράσεις δείτε εδώ:  flickr.com / photos / voidnetwork

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: