WHBC-GR: Ξεκινά η παραγωγή του αμφίβιου αυτοκινήτου Panther WaterCar

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ξεκινά η παραγωγή του αμφίβιου αυτοκινήτου Panther WaterCar


Θυμίζει αρκετά Jeep Wrangler, αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 128 χλμ./ώρα στη γη ενώ στο νερό μπορεί να κινηθεί με 44 μίλια (70,5 χλμ./ώρα). Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πείραμα το οποίο μετά από 14 χρόνια δουλειάς και εξέλιξης μπαίνει στην παραγωγή...

Εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα όνειρα των ανθρώπων που ασχολούνται με την αυτοκίνηση, είναι ένα όχημα που θα μπορούσε να κινείται στη γη και το νερό. Αυτό φαίνεται πως το κατάφερε η Panther με το WaterCar , το οποίο μπορεί κάποιος να παραγγείλει. 


Χρειάσθηκαν βεβαίως «δεκατέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, αμέτρητες επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας», όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία. Ο σχεδιασμός θυμίζει ένα Jeep Wrangler, όμως το Panther διαθέτει ένα ελαφρύ αμάξωμα το οποίο κινείται από έναν κινητήρα της Honda 3.7-λίτρων V6, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εξωλέμβια μηχανή. 


Αποδίδει περίπου 250 ίππους, και μεταφέρει την κίνηση είτε στους πίσω τροχούς, είτε στο πατενταρισμένο σύστημα πρόωσης (“Panther Jet”). Η αλλαγή της λειτουργίας του κινητήρα γίνεται μέσω ενός διακόπτη. Οι επιδόσεις κάθε άλλο παρά υποτονικές, καθώς το Panther δεν είναι ένα βαρέων βαρών όχημα, αφού ζυγίζει μόλις 1360 κιλά. 


Στη γη μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες μεγαλύτερες των 128 χλμ./ώρα, ενώ στο νερό κινείται με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 44 μιλίων/ώρα (70.5 χλμ./ώρα). Να σημειωθεί ότι όταν το όχημα μετατρέπεται σε σκάφος, οι τροχοί υποχωρούν. 


Όσον αφορά τις τιμές, λέγεται πως θα ξεκινούν από τα 76.000 δολάρια ΗΠΑ για την βασική έκδοση και θα φτάνουν μέχρι και τα 130.000 δολάρια.




  
Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: