WHBC-GR: Greenpeace | Σώστε τους ακτιβιστές μας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Greenpeace | Σώστε τους ακτιβιστές μας

Το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου ακτιβιστές της Green peace πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική, στην πλατφόρμα Prirazlomnaya του πετρελαικού κολοσσού Gazprom... 


Παρά τον ειρηνικό και μη βίαιο χαρακτήρα της δράσης των ακτιβιστών, η ρωσική Ακτοφυλακή έριξε στον αέρα προειδοποιητικές βολές με το πυροβόλο του πλοίου της. Οι δύο ακτιβιστές κρατήθηκαν για όλο το βράδυ στο πλοίο της ρωσικής ακτοφυλακής χωρίς κατηγορίες και χωρίς νομική εκπροσώπηση.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 15 ένοπλοι άνδρες της ρωσικής Ακτοφυλακής εισέβαλαν παράνομα στο Arctic Sunrise ενώ αυτό βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Έχουν καταλάβει το πλοίο και κρατάνε 30 ακτιβιστές με τα όπλα στραμμένα επάνω τους.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ακτιβιστών, την άμεση απόσυρση της Ακτοφυλακής από το πλοίο της Greenpeace και την οριστική απαγόρευση των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική.

Η ειρηνική, μη βίαιη δράση των ακτιβιστών της Greenpeace για την προστασία της Αρκτικής, εκ μέρους εκατομμυρίων πολιτών από όλο τον κόσμο, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τέτοιο βαθμό βίας. Η πραγματική, σοβαρή απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη είναι οι εξορύξεις πετρελαίου στην Αρκτική και πρέπει να σταματήσουν τώρα!

Κάνε κλικ στο boutton και..



GREENPEACE 

Κολωνού 78, τ.κ. 104 37 - Αθήνα

..δες το γραφείο στο χάρτη 

τηλ. 210 3840774 - 5
φαξ. 210 3804008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΕΔΩ:


View Larger Map


  GREENPEACE

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: