WHBC-GR: Έκθεση των εργαζόμενων του Μουσείου της Ακρόπολης

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Έκθεση των εργαζόμενων του Μουσείου της Ακρόπολης

Ομαδική έκθεση με έργα εργαζομένων στην Ακρόπολη φιλοξενεί από σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στο κτήριο της Ερμού 134-136....

Άνθρωποι που αγαπούν και φροντίζουν τα έργα του πολιτισμού

«Δημιουργίες που θυμίζουν ότι πίσω από τα μνημεία και την αναστήλωσή τους υπάρχουν οι άνθρωποι που αγαπούν και φροντίζουν τα έργα του πολιτισμού, που αγωνιούν καθημερινά γι΄ αυτά: εργάτες, εργατοτεχνίτες, μαρμαροτεχνίτες, γλύπτες, αρχιτέκτονες και πολλές άλλες ειδικότητες εργαζομένων που δεν έτυχε απλώς να βρεθούν εδώ, αλλά επέλεξαν να δουλεύουν στα μνημεία», αναφέρει η πρόεδρος του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κώστας Ντάλλας, Θέα με ψευδαίσθηση.

«Ο καθημερινός διάλογός τους με αυτά παράγει μια νέα σύγχρονη καλλιτεχνική ποιότητα. Εδώ, στη σκιά της Ακρόπολης, σας καλούμε να περιηγηθείτε στα έργα των σύγχρονων εργαστηρίων του Βράχου, σας καλούμε να περπατήσετε στα βήματά τους, να αναπνεύσετε την ανησυχία τους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Γόνιμη μείξη εικαστικών εγχειρημάτων και εξαίρετης τεχνικής

Παύλος Νιαούρης, Μέδουσα.

«Το μάρμαρο ως υλικό και μέσο έκφρασης κυριαρχεί. Τα έργα αναδεικνύουν την υψηλή δεξιότητα των δημιουργών στην τέχνη της γλυπτικής, καθώς αξιοποιούν τις πάγιες πρακτικές της για να ανανεώσουν και να διαπραγματευτούν τις δομές της προς νέες καλλιτεχνικές κατευθύνσεις. 

Χάρη στην πληθώρα των ιδιαίτερων αισθητικών κατευθύνσεων, η έκθεση «25 Ακρο-πολίτες κατηφορίζουν» αποτελεί μια γόνιμη μείξη εικαστικών εγχειρημάτων και εξαίρετης τεχνικής, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την αξία της συλλογικότητας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός της τέχνης, που μαζί με τον αρχιτέκτονα Σπύρο Νάσαινα, έχει την επιμέλεια και τον σχεδιασμό της έκθεσης.

Ματιέ Φρανσουά (Mathieu François), Αργοναύτες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει ως τις 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 8, ενώ οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις  11 το πρωί έως τις 2 μ.μ. και από τις  6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στον κήπο του ΣΕΑ

Την Παρασκευή 4/10, το Σάββατο 5/10 και την Κυριακή 6/10 ο κήπος του ΣΕΑ θα γεμίσει μουσική με τους DJ: Ariell και La Boheme - Θάλεια Μουτοπούλου και Νίκο Θεοδωρόπουλο, με διασκευές και δικά τους τραγούδια. Επίσης, την Τετάρτη 2/10 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι φύλακες της μνήμης» του Σταύρου Ψυλλάκη, παραγωγής της ΚΕ ΕΠΚΑ (2002), αφιερωμένο στους εργατοτεχνίτες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στις ανασκαφές και τις αρχαιότητες των Χανίων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Μιχάλης Αλβέρτης, Παναγιώτης Αρμπιλιάς, Θεόδωρος Αρφάνης, Γιάννης Βιδάλης, Δέσποινα Βιδάλη , Δημήτρης Βουζιούρης, Μαριάννα Βουτσινά, Παναγιώτης Γαβριήλ, Πέτρος Γεωργόπουλος, Κώστας Δημόπουλος, Λάζαρος Ζαχαρόπουλος, Ιωάννης-Πρόδρομος Κοτσιφάκος, Μιχάλης Κωβαίος , Βασιλεία Μανιδάκη, Παύλος Νιαούρης, Κώστας Νταής, Κώστας Ντάλλας, Νίκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Πιτσιρή, Ευάγγελος Σκαρής Αγγελος Σωτηρόπουλος, Κώστας Τσιριντουλάκης, Βασίλης Τσιτσιμπάκος, Φρανσουά Ματιέ, Χριστίνα Χριστοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: