WHBC-GR: Κούβα | Δημόσια εμφάνιση του Κάστρο μετά 9 μήνες (pics)

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κούβα | Δημόσια εμφάνιση του Κάστρο μετά 9 μήνες (pics)

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά 9 μήνες έκανε την Τετάρτη ο Φιντέλ Κάστρο, ωστόσο η φωτογραφία που δημοσίευσε την Πέμπτη το κρατικό ενημερωτικό portal Cubadebate εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι φαίνεται μόνο η πλάτη του...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κουβανικών ΜΜΕ, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας εμφανίστηκε την Τετάρτη το βράδυ σε εγκαίνια έκθεσης σε πολιτιστικό κέντρο της Αβάνας. Ο Κάστρο χαιρέτησε τους καλλιτέχνες, είδε την έκθεση και αποχώρησε. Στην επίμαχη φωτογραφία ο κουβανός ηγέτης φέρεται να συνομιλεί με τον καλλιτέχνη Αλέξις Λέιβα, δείχνοντας ένα έργο. 

Τον περασμένο Ιούλιο γιορτάστηκαν τα 87α γενέθλια του Κάστρο, χωρίς ιδιαίτερες επισημότητες, όπως σε άλλες εποχές. 

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα για την κατάσταση της υγείας του Κάστρο, ακόμα και για τον θάνατό του, αλλά ο ίδιος φροντίζει να τις διαψεύδει με εμφανίσεις του.

Ο Κάστρο κράτησε γερά τα ηνία της Κούβας στα χέρια του για σχεδόν μισό αιώνα (48 χρόνια), και παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ που επίσημα έγινε πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2008. 

Ο Κάστρο εμφανίζεται ντυμένος με ένα μαύρο φούτερ και φοράει ακουστικό στο αριστερό αυτί ενώ τα γκριζαρισμένα μαλλιά του έχουν εμφανώς αραιώσει.

Ωστόσο, η δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας προκαλεί ερωτηματικά για το αν είναι όντως ο Φιντελ Κάστρο στη φωτογραφία και, αν ναι, γιατί δεν φαίνεται το πρόσωπο του.

Σε φωτογραφίες ωστόσο παρακάτω από διεθνή πρακτορεία, φαίνεται καθαρά o 87χρονος ηγέτης, αρκετά πιο "βαρύς", εύθραυστος, να περπατάει με μπαστούνι.



Επίσης, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο ιστορικός ηγέτης δεν παρέστη στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για τη 55η επέτειο της επανάστασης πριν μία εβδομάδα και προτίμησε να κάνει δημόσια εμφάνιση σε μια έκθεση.

Ο Φιντέλ Κάστρο παρέδωσε την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ το 2008 λόγω προβλημάτων υγείας και έκτοτε έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, κάνοντας σπάνιες εμφανίσεις.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: