WHBC-GR: ΑΘΗΝΑ | Φεστιβάλ Μαρτίου | Οκτώ καλλιτεχνικές συναντήσεις

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΘΗΝΑ | Φεστιβάλ Μαρτίου | Οκτώ καλλιτεχνικές συναντήσεις

Τρόμος, επιστημονική φαντασία, αφήγηση, μουσικές, γεύσεις, εικόνες. Σκανάρουμε τον φεστιβαλικό χαρακτήρα της Αθήνας για αυτόν τον μήνα...

Είστε αθεράπευτα σινεφίλ; Σας ιντριγκάρουν οι γεύσεις και οι μουσικές του κόσμου; Σας αρέσει ο χορός ή το κουκλοθέατρο; Θέλετε απλά να ακούσετε καλή μουσική; Ε, ο Μάρτιος είναι ο μήνας σας λοιπόν. Παρακάτω συγκεντρώσαμε οκτώ καλλιτεχνικά φεστιβάλ για κάθε γούστο και ηλικία για να «γεμίσει» όμορφα αυτός ο μήνας. 

1o Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 

Έχοντας ξεκινήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο, το εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει το πρώτο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου, μια προσπάθεια να εμπλουτιστούν οι γνώσεις μας πάνω στην τέχνη της κούκλας. Πώς το καταφέρνει αυτό; 

Προσκαλώντας κουκλοπαίχτες από όλον τον κόσμο για να εμπνεύσουν, να ψυχαγωγήσουν και να μοιραστούν τη δουλειά τους με το κοινό. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν παραστάσεις απ' όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα επαγγελματίες και ερασιτέχνες μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα απ' τα εργαστήρια. 

Δείτε εδώ τις παραστάσεις και τα σεμινάρια που «τρέχουν» αυτόν τον μήνα. 
Info: 
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, +302105222181. Είσοδος 8-10 €. 
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. 

Horrorant Film Festival Fright Nights 2014 

Σας αρέσει ο… τρόμος; Τότε μάλλον βρήκατε το φεστιβάλ σας. Το Horrorant Film Festival Fright Nights είναι το πρώτο του είδους που διοργανώνεται στην χώρα. Θα παρουσιαστούν νέες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, αλλά και μια χορταστική ανασκόπηση στον παλιό κινηματογράφο τρόμου. 

Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 full feature ταινίες και 20 shorts, οι οποίες θα προβάλλονται 3 ανά ημέρα. Παράλληλα, το φεστιβάλ θα έχει κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει την καλύτερη ταινία. 
Info: 
13 με 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Odeon Opera 1. 
Εισιτήρια από 6€ το απλό (1 short + 1 feature), 10€ το ημερήσιο. 
Κρατήσεις από το site της Odeon. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ 

Θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, χορός, συναυλίες, performances, προβολές, δρώμενα και οργανωμένες συζητήσεις πλημμυρίζουν το Θέατρο Εμπρός και άλλους χώρους της πόλης, για ένα δεκαήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για όλες τις μέρες. 
Info: 
13 έως 23 Μαρτίου, στο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα). 

Street food and tunes 

Μετά την επιτυχημένη του διοργάνωση τον περασμένο Δεκέμβριο, το Street Food and Tunes επιστρέφει τις Τετάρτες του Μαρτίου και «σερβίρει» στο Bar Project (Ηρακλειδών 52, Θησείο) street food από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, απολαυστικά happy hour με cocktails και ανεβαστικά tunes. 

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου, το φεστιβάλ μας ταξιδεύει στην Δανία με τον Ελληνο-Δανό σεφ Γιώργο Πιλαρινό να μαγειρεύει δανέζικο hot dog, Smørrebrød med Skaldyr (ανοιχτό σάντουιτς θαλασσινών) και Frikadeller med Rødkål (χοιρινά κεφτεδάκια με λάχανο), ενώ από τα decks ακούγονται όλες οι «σκανδινοτραφείς» ποπ επιτυχίες από το 90 μέχρι και σήμερα. 

Info: 
the bar project (Ηρακλειδών 52, Θησείο), 
τιμές πιάτων 2,5€ και 3,5€ και όλα τα cocktails σε τιμές happy hour. 

Athens Street Festival

Crisis? What Crisis? Αναρωτιέται φέτος το «φεστιβάλ δρόμου» και συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να δίνει χρώμα στους γκρίζους τοίχους της πόλης με μαρκαδόρους και ακρυλικά, στένσιλ και μελάνια. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συναντώνται στο Smart Park στα Σπάτα και σε άλλα σημεία της πόλης μέχρι και τις 13 Μαρτίου και δίνουν το προσωπικό τους στίγμα στους τοίχους. 

Το φεστιβάλ θα «τρέχει» μέχρι και τις 30 Ιουνίου και οι διοργανωτές τους μας υπόσχονται μπόλικες ακόμα συναντήσεις με graffiti και εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και παράλληλες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Info: 
12-13 Μαρτίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Υεχνών, είσοδος ελεύθερη. 

Φεστιβάλ Barre Astié 

Με μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρι χορογραφίας και προβολές, μας συστήνεται για πρώτη φορά φέτος το «χορογραφικό» Φεστιβάλ Barre Astié, βασισμένο πάνω στη ομώνυμη δημοφιλή μέθοδο άσκησης των χορευτών. Στις δύο ημέρες των εκδηλώσεων (15 και 16 Μαρτίου), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα χορού από πιστοποιημένες καθηγήτριες, διαλέξεις πάνω στη μέθοδο, εργαστήρια χορογραφίας και αυτοσχεδιασμού και προβολές. 

Info: 15 και 16 Μαρτίου, Ανώτερη Ιδιωτική Επαγγελματική Σχολή ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ, Ιωάννου Μεταξά 4, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα. 
Εισιτήρια 10€ ημερήσιο, 15€ διήμερο. 

9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού 

Για ακόμα μια χρονιά οι λάτρεις του Φανταστικού δίνουν ραντεβού στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος, εκεί όπου στήνεται και φέτος το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας. Φέτος, οι προβολές πραγματοποιούνται σε HD ανάλυση για τους πιο… απαιτητικούς, ενώ θα δοθεί έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. 

Παράλληλα θα υπάρξουν αφιερώματα σε ψηφιακά παιχνίδια και αρκετές ευρωπαϊκές πρεμιέρες. Info: 20 – 26 Μαρτίου στον Μικρόκοσμο. 
Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές 8€ (5€ για φοιτητές). 

Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αφήγησης στις 20 Μαρτίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα επταήμερο φεστιβάλ με παράλληλες εκδηλώσεις όπως καλλιτεχνικές εκθέσεις από δημιουργούς που εμπνέονται από θέματα μυθολογικά και λαϊκών παραμυθιών, προβολές ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της αφήγησης, επιστημονικές ημερίδες και προφορικές αφηγήσεις για παιδιά από 5 χρονών και για το ενήλικο κοινό. 

Info: 
Από τις 17 μέχρι τις 23 Μαρτίου. Οι αφηγήσεις θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους χώρους του Δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» & στο Πνευματικό Κέντρο, καθώς και στο Χοροθεάτρο «Δόρα Στράτου» στην Πλάκα με ελεύθερη είσοδο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: