WHBC-GR: Η φωτογραφία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η φωτογραφία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Η εικονική φωτογραφία ενός καταπράσινου λόφου που είχε επιλέξει η  Microsoft ως το προεπιλεγμένο φόντο της επιφάνειας εργασίας για το λειτουργικό σύστημα Windows XP είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες του κόσμου. Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι την έχουν δει....

Ποιο είναι, ωστόσο, το background story; Μιλώντας στην εφημερίδα Sydney Morning Herald της Αυστραλίας, ο 73χρονος λήπτης της φωτογραφίας Charles Ο'Rear, ανέφερε ότι πρόκειται για μια φωτογραφία που είχε τραβήξει μετά από μια καταιγίδα στην Καλιφόρνια το 1996 και την είχε καταθέσει στο πρακτορείο Corbis, από όπου αργότερα η Microsoft την εντόπισε και την επέλεξε.

Ως φαίνεται, τα επιχειρηματικά προσόντα του Charles δεν έχουν αποδειχτεί εξίσου αποτελεσματικά, αφού ο ίδιος σήμερα δηλώνει απογοητευμένος για το γεγονός ότι όταν τότε είχε πουλήσει τη δημιουργία του δεν είχε διαπραγματευτεί με ικανοποιητικούς όρους: «Θα είχα κάνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση και συμφωνία αν μου έδιναν ένα κλάσμα του ενός σεντ για κάθε φορά που έβλεπε κανείς αυτή τη φωτογραφία».

Ο O'Rear, έχει επίσης εργαστεί για λογαριασμό του National Geographic και των Los Angeles Times και τώρα είναι πολύ δημοφιλής ως φωτογράφων κρασιών. Για να αναζητήσετε τη συγκεκριμένη, κλασική φωτογραφία της Microsoft, απλά πληκτρολογήστε «bliss» στη μηχανή αναζήτησης.





Read Relevent Article: Εκτεθειμένοι στους χάκερ από την Τρίτη 8/4/2014 όσοι χρήστες μείνουν στο λειτουργικό σύστημα Windows XP 



Δεν υπάρχουν σχόλια: