WHBC-GR: British Pathé | Ανεβάζει 85.000 ιστορικά βίντεο στο YouTube

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

British Pathé | Ανεβάζει 85.000 ιστορικά βίντεο στο YouTube

Χιλιάδες ιστορικά βίντεο με γεγονότα που πρωταγωνίστησαν τον 20ο αι. «ανεβάζει» η British Pathé στο Youtube… για εκπαιδευτικό σκοπό!..

Η διάσημη εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ κάνει ένα αληθινό «δώρο γνώσης» στους χρήστες του ίντερνετ, ανεβάζοντας στο κανάλι της αρχεία με τις κορυφαίες ιστορικές στιγμές από το 1896 έως το 1976. Πρόκειται για έναν θησαυρό που απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις του κινηματογράφου, του πολιτισμού και της παγκόσμιας ιστορίας.

«Σκοπός μας είναι κάθε πολίτης, που διαθέτει υπολογιστή, να απολαύσει τα ιστορικά βίντεο. Πρόκειται για έναν ανεξάντλητο θησαυρό με απαράμιλλη ιστορική και πολιτιστική σημασία που δεν έπρεπε να ξεχαστεί. Το YouTube θα κρατάει «ζωντανά» τα αρχεία για πάντα», εξηγεί ο Alastair White, γενικός διευθυντής της British Pathé.

Στην playlist του British Pathé βρίσκονται πλάνα από γεγονότα, που συγκλόνισαν τον κόσμο, όπως είναι η πρώτη πτήση με αεροπλάνο από τους Wright Brothers, ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα, τα πρώτα βήματα του Neil Armstrong στο φεγγάρι ή ακόμα και η κηδεία της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Από τα βίντεο δεν θα μπορούσε να λείπει, βέβαια, η παραίτηση του βασιλιά Edward VIII από το θρόνο το 1936, ο Τιτανικός, η στιγμή που ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος της Γερμανίας το 1933 και η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ τον Δεκέμβριο του 1941.

Ωστόσο, πέρα από το ιστορικό κομμάτι, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον 20ο αι μέσα από την κουλτούρα της εποχής, δηλαδή τα περίεργα χτενίσματα, τον τρόπο ζωής ή ακόμα και τον σεξισμό – ρατσισμό της τότε εποχής. 

>
Με άλλα λόγια, η ιστορία «ζωντανεύει» μπροστά στα μάτια σας μέσα από κινούμενες εικόνες… που φτάνουν τις 3.500 ώρες δωρεάν προβολής! Πάντως, πέρα από τις διάσημες προσωπικότητες του παρελθόντος, τα βίντεο περιέχουν πληροφορίες γύρω από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τα ταξίδια που έγιναν για πρώτη φορά στον πλανήτη.


*Εάν θέλετε να χαθείτε για ώρες μέσα στα 85.000 ιστορικά βίντεο, πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια: