WHBC-GR: Οι Σταρ «εισβάλουν» στα κόμικς | Ο Μπέκαμ «απειλεί» τον Σπάιντερμαν..

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οι Σταρ «εισβάλουν» στα κόμικς | Ο Μπέκαμ «απειλεί» τον Σπάιντερμαν..

Αυτό σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της εκδοτικής εταιρείας Bluewater Productions, που αποφάσισαν να μετατρέψουν τις ζωές των σταρ σε κόμικς περιπέτειες...

Η νέα αυτή τάση, που εξαπλώθηκε και στην Ευρώπη, μετρά ήδη πολλά τεύχη με εικονοποιημένες βιογραφίες διασήμων, όπως η Αντζελίνα Τζολί, ο Μάικλ Τζάκσον, η Τζένιφερ Λόρενς και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ενώ για μερικούς, όπως η Μαντόνα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Λέιντι Γκάγκα, κυκλοφορούν ειδικά κόμικς σε συνέχειες.

Φρέντι Μέρκιουρι
Η πιο πρόσφατη έκδοση της Bluewater είναι το κόμικς-αφιέρωμα στον Φρέντι Μέρκιουρι, που περιγράφει ολόκληρη τη ζωή του μουσικού θρύλου, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τον πρόωρο θάνατό του. «Η ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι είναι συναρπαστική», ανέφερε ο σεναριογράφος της κόμικς ιστορία του, Mάικ Λιντς, και πρόσθεσε ότι «πάντα θα τον θυμούνται ως έναν από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές στην ιστορία της μουσικής».

Εκτός από τη Μαντόνα και τον Πρινς, που ήταν από τις πρώτες κόμικς-βιογραφίες που εκδόθηκαν, κυκλοφορεί, επίσης, η ζωή της τραγουδίστριας Αντέλ, οι βιογραφίες του Κερτ Κομπέιν, της Μπιγιονσέ, της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, του Τζάστιν Μπίμπερ, της Κέιτι Πέρι των One Direction, του Τζον Μπον Τζόβι του 50Cent και της Κάιλι Μινόγκ. Για την τελευαία ο τίτλος του κόμικς είναι «Γυναικεία Δύναμη: Κάιλι Μινόγκ» και αναφέρεται, όπως είναι φυσικό, και στη μάχη της διάσημης τραγουδίστριας με τον καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τους εκδότες το κόμικς, παρακολουθεί «τις πολύχρωμες εμπειρίες ζωής της Kylie καθώς και τα σκαμπανεβάσματα του άστρου της». Προηγούμενες εκδόσεις της σειράς «Γυναικεία Δύναμη» ήταν αφιερωμένες στη Μισέλ Ομπάμα, την Ελεν ντε Τζενέρις, την πριγκίπισσα Ντιάνα και τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουκινγκς. 

Από τον χώρο του τραγουδιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι περιπέτειες της Λέιντι Γκάγκαν που φυσικά και εκδίδονται σε συνέχειες με διαφορετικά εξώφυλλα καθώς η τραγουδίστρια δεν σταματά να δίνει τροφή για σχόλια. Αυτό που έχει τραβήξει περισσότερο τους σεναριογράφους της εταιρείας είναι η ζωή των αστέρων του Χόλιγουντ.

Μία από της πρώτες βιογραφίες ήταν αυτή της Αντζελίνα Τζολί. Το κόμικς είναι γραμμένο από τον Μπρεντ Σπένσερ, που δήλωσε για την ηθοποιό: «Εμαθα πολλά για τους αγώνες της. Είναι μία βραβευμένη ηθοποιός, μητέρα και ακτιβίστρια με ευαισθησίες».

«Μετράει περισσότερο όχι το πώς πέφτεις, αλλά το πώς σηκώνεσαι», αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει το σκίτσο της Τζένιφερ Λόρενς στην πρώτη σελίδα της κόμικς βιογραφία της, κάνοντας μία αναφορά στο? πρώτο «γούρικο» πέσιμό της στην απονομή των Οσκαρ για το 2013. Η κόμικς βιογραφία της 24χρονης ηθοποιού διανέμεται και ψηφιακά.

ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Τη νέα τάση των εικονογραφημένων βιογραφιών ακολούθησε και ο ισπανικός εκδοτικός οίκος «Korat Comics», που ξεκίνησε με τις βιογραφίες των προσωπικοτήτων από τον κόσμο της ισπανικής σόουμπιζ. Η πρώτη έκδοση είναι αφιερωμένη στην Πενέλοπε Κρουζ και στον σύζυγό της Χαβιέ Μπαρδέμ.

Η διάσημη ηθοποιός παρουσιάζεται από τους δημιουργούς του κόμικς Μανουέλ Ντίαζ, Ερνέστο Λοβέρα και Εστερ Σαλγκουέρο «σαν μια πραγματική ηρωίδα της πραγματικής ζωής, σαν ένα παράδειγμα προς μίμηση».

Ετσι οι σούπερ σταρ μεταμορφώνονται μάλλον σε σούπερ ήρωες, καθώς οι εικονογραφημένες βιογραφίες τους είναι τις περισσότερες φορές και αγιογραφίες. Δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις βέβαια, όπως αυτές του Τσάρλι Σιν και της Λίντσεϊ Λόχαν, των δύο πολύ κακών παιδιών του Χόλιγουντ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: