WHBC-GR: Η Google τιμάει τη θαλάσσια βιολόγο Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η Google τιμάει τη θαλάσσια βιολόγο Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον

Τη διάσημη Αμερικανίδα θαλάσια βιολόγο Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google...

Η αμερικανίδα θαλάσσια βιολόγος Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον (Rachel Louise Carson) γεννήθηκε σαν σήμερα, 27 Μαΐου του 1907, και απεβίωσε στις 14 Απριλίου 1964.

Ήταν διάσημη θαλάσσια βιολόγος και περιβαλλοντολόγος της οποίας το βιβλίο "Σιωπηλή Άνοιξη" αλλά και άλλα κείμενα θεωρούνται ότι ώθησαν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη του παγκόσμιου περιβαλλοντικού κινήματος.

[Rachel Carson (center) with Audubon Society bird-watchers in a D.C. park in 1962. (Photograph by Alfred Eisenstaedt, Time & Life Pictures/Getty Images)][photo:nationalgeographic.com]

Η Κάρσον ξεκίνησε την καριέρα ως θαλάσσια βιολόγος στο Γραφείο Αλιευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ έγινε συγγραφέας πλήρους απασχόλησης τη δεκαετία του 1950. Το βιβλίο που εξέδωσε το 1951, το The Sea Around Us (Η Θάλασσα Γύρω Μας) κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, ως αναγνώριση για την χαρισματική γραφής της.

[Photo:www.npr.org/]

Το επιστημονικό έργο της ήταν αιτία για να αλλάξει η εθνική πολιτική για την χρήση εντομοκτόνων, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε και έμπνευση για το περιβαλλοντικό κίνημα που οδήγησε στη δημιουργία της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: