WHBC-GR: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου | Κάνε το σενάριο σου πραγματικότητα

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου | Κάνε το σενάριο σου πραγματικότητα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου προσκαλεί σεναριογράφους και σκηνοθέτες να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό σεναρίου με θέμα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ...


Το σενάριο που θα βραβευτεί θα γίνει ταινία μικρού μήκους σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV και της SUGARHIGH FILMS. Η ταινία θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου (2015) και στα κινηματογραφικά κανάλια του OTE TV.

Στη χρονική στιγμή που ζούμε, όλοι βιώνουμε την ανάγκη για μία καινούρια αρχή, μία αναγέννηση. Βασισμένη σε αυτή την ανάγκη της εποχής μας τα σενάρια θα πρέπει να πραγματεύονται κάποια από τις παρακάτω αφηγηματικές έννοιες:

Ένα νέο ξεκίνημα

Η μετάβαση από μία κατάσταση σε κάποια άλλη

Μία δημιουργική αναγέννηση

Αναζήτηση νέας ταυτότητας

Απελευθέρωση από μία περιοριστική συνθήκη (εξωτερική ή εσωτερική)


Τα σενάρια μπορούν να πραγματεύονται ανθρώπινες σχέσεις, εσωτερικές αναζητήσεις ενός χαρακτήρα, κοινωνικά θέματα, ή ακόμη και φανταστικές καταστάσεις.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σεναριογράφους και σκηνοθέτες που θέλουν να καταθέσουν σενάριο μικρού μήκους (διάρκειας 5-18 λεπτών) με καταληκτική ημερομηνία διαγωνισμού στις 27 Ιουνίου 2014.

Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από την παρακάτω επιτροπή:

Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης)

Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός)

Στηβ Κρικρής (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου)

Γρηγόρης Κοκκινάκης (προϊστάμενος κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD)

Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού)

Η πενταμελής επιτροπή θα επιλέξει τα 5 επικρατέστερα σενάρια, και τα ονόματα των δημιουργών θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου.

Οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα, να ταξιδέψουν στην Πάτμο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Θα παρακολουθήσουν διήμερο εργαστήριο pitching σεναρίου και θα παρουσιάσουν το σενάριο τους στην επιτροπή, σε πραγματικές συνθήκες αγοράς προκειμένου να επιλεχθεί το καλύτερο.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου και θα κερδίσει την παραγωγή της ταινίας του που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή του OTE TV και της SUGARHIGH FILMS.

Υποβολή σεναρίων έως 10 Ιουνίου χωρίς κόστος συμμετοχής.
Από 11-27 Ιουνίου κόστος συμμετοχής, 15 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: