WHBC-GR: Σπίτι κρεμασμένο στο κενό

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Σπίτι κρεμασμένο στο κενό

Προς πώληση είναι το «Σπίτι στο Κενό». Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο ακίνητο στη νοτιοδυτική ακτή της Victoria στην Αυστραλία με καταπληκτική θέα στον Ινδικό ωκεανό. Το σπίτι είναι κατάλληλο για αγοραστές, που δεν έχουν υψοφοβία και μπορούν να διαθέσουν αρκετά χρήματα για να το αποκτήσουν...

Το σπίτι διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ένα μοντέρνο σαλόνι, γκαράζ, μπάνιο, ένα υπαίθριο σπα και μπάρμπεκιου στον πρώτο όροφο. Η εσωτερική διακόσμηση έχει θέμα την «υπερβατική θέα στον ωκεανό».

Η είσοδος του σπιτιού είναι μέσα από ένα υπόστεγο στον τελευταίο όροφο, όπου υπάρχει ανελκυστήρας που σας συνδέει με κάθε έναν από τους από κάτω ζωτικούς χώρους. Στο εσωτερικό, έχει χρησιμοποιηθεί minimal επίπλωση  και η κατασκευή του  σπιτιού ειναι της εταιρίας Modscape.
μιας εταιρίας που δημιουργήθηκε  από ανθρώπους που εκτιμούν το σχεδιασμό, την καινοτομία και την τέχνη.

Η κατασκευή του είναι εμπνευσμένη από τον τρόπο που προσκολλούνται οι πεταλίδες στα πλοία. Δεν είναι το πρώτο παράξενο σπίτι αφού έχουν προηγηθεί πλωτά σπίτια, υποβρύχια σπίτια και πολυτελή ξενοδοχεία .

« Όλα αυτά είναι ακριβά. Διότι οι βιομηχανίες μισούν οτιδήποτε το ασυνήθιστο. Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του σπιτιού θα πρέπει να έχει πολύ βαθιά τσέπη. Και δεν είναι το μόνο πράγμα που απαιτείται. Θα πρέπει να είναι κάποιος με πολύ γερό στομάχι επίσης» σημειώνει ο Χάτσινσον, πρώην πρόεδρος του Βρετανικού Ινστιστούτου Αρχιτεκτονικής. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: