WHBC-GR: Μία περίεργη "μπάλα" εντόπισε στον Άρη το Curiosity (pics)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μία περίεργη "μπάλα" εντόπισε στον Άρη το Curiosity (pics)

To ρομπότ της NASA, το Curiosity συνεχίζει να εξερευνά τον πλανήτη Άρη, αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν σε σημαντικές επιστήμονες ανακαλύψεις και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα ένα από τα περίεργα ευρήματά του...

Σε αυτά ξεχωρίζει ένα σφαιρικό πέτρινο "μπαλάκι" στην επιφάνεια του πλανήτη, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μικρότερο απ΄ότι φαίνεται, έχοντας διάμετρο περίπου 1 εκατοστό.

[This image from the Mars Hand Lens Imager (MAHLI) camera on NASA's Curiosity Mars rover shows the first sample-collection hole drilled in Mount Sharp, the layered mountain that is the science destination of the rover's extended mission.
Image Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS\]

Οι σχετικές φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τηNASA στις 14 Σεπτεμβρίου και έδωσαν "τροφή" για νέα σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας.



Το Curiosity, που εξερευνά τον πλανήτη περισσότερα από δύο χρόνια, βρίσκεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου στο όρος «Σαρπ» του Άρη, στο κέντρο του τεράστιου κρατήρα Γκέιλ, και πριν από λίγες ημέρες χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το μικρό γεωτρύπανο του για να συλλέξει δείγματα του υπεδάφους.








Δεν υπάρχουν σχόλια: