WHBC-GR: Βίντεο | Τσερνομπίλ | Η "πόλη φάντασμα" μέσα από το φακό ενός *drone

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Βίντεο | Τσερνομπίλ | Η "πόλη φάντασμα" μέσα από το φακό ενός *drone

Το Πριπιάτ, η πόλη των 50.000 κατοίκων που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 για τις οικιστικές ανάγκες των εργατών του Τσερνομπίλ παραμένει μια πόλη-φάντασμα..

Εκεί βρέθηκε ο Βρετανός σκηνοθέτης και φωτογράφος Ντάνι Κούκ ο οποίος με τη βοήθεια ενός *drone κινηματογράφησε εντυπωσιακές εικόνες από την εγκαταλελειμμένη περιοχή.

Ο Βρετανός δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Vimeo το βίντεο που έχει τίτλο "Postcards from Pripyat, Chernobyl"- ("Καρτ ποστάλ από το Πριπγιάτ, του Τσερνομπίλ"), όπου έχει σταματήσει ο χρόνος μετά τη πυρηνική καταστροφή του 1986.

Μαζί του είχε έναν Ουκρανό που γνωρίζει την περιοχή, τη φωτογραφική του μηχανή, ένα *drone και ένα μετρητή Γκάιγκερ.



►Ακούστε ένα ηχητικό των μέσων ενημέρωσης που καλούσαν τον κόσμο να  εκκενώσει την πόλη αμέσως μετά το πυρηνικό ατύχημα και τη διαρροή της ραδιενέργειας (Wikipedia)




* Drones
Είναι τα Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) δηλαδή, στα ελληνικά, τα «Μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα» (ΜΕΙΟ). Τα drones είναι πολύ χρήσιμα στο να μπορούν να κάνουν αερολήψεις πολλών μορφών και για διάφορες δραστηριότητες, είτε αυτό λέγεται δουλειά είτε ψυχαγωγία. επίσης υπάρχει ένα παγκόσμιο site το http://www.travelbydrone.com/ όπου εκεί ο καθένας μέσα από έναν παγκόσμιο χάρτη, μπορεί να δει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη από ψηλά και σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όπου έχουν δηλωθεί από τους χρήστες που έκαναν την αερολήψη!

Μπορείτε να επισκεφτείτε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια: