WHBC-GR: Interstellar και οι ήχοι του διαστήματος (εικόνες, ηχητικά)

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Interstellar και οι ήχοι του διαστήματος (εικόνες, ηχητικά)

Σινεφίλ προετοιμασία με τη βοήθεια της NASA

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η σελίδα της NASA στο Soundcloud ανέβασε μια εκπληκτική συλλογή ήχων από διαστημικές αποστολές, επανδρωμένες και μη, όπως του Voyager που πλέον έχει βγει από τον ηλιακό μας σύστημα και έχει περάσει στο διαστρικό χώρο (interstellar)...

Οι απόκοσμοι ήχοι μιας αστραπής στον πλανήτη Δία, οι ήχοι στον Κρόνο και ο μοναδικός ήχος από το διαστρικό χώρο χάρη στο Voyager, συνοδεύουν άριστα τις εικόνες από τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν (στις ελληνικές αίθουσες 6 Νοεμβρίου).



















«Έι εξωγήινε, στη Γη ακούμε Μπαχ»... Το ανθρώπινο αντικείμενο που έχει φτάσει μακρύτερα απ' οτιδήποτε άλλο, είναι το μη επανδρωμένο θρυλικό διαστημόπλοιο Voyager. Βρίσκεται πια έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 36 χρόνια και μεταξύ άλλων (μετα)φέρει μια υπέροχη συλλογή αντιπροσωπευτικών ήχων από τη Γη. Από Μπαχ και Τσακ Μπέρι μέχρι παραδοσιακά τραγούδια από τα νησιά του Σολομώντα και το Αζερμπαϊτζάν. Αν ποτέ έρθει σε επαφή με εξωγήινη μορφή ζωής αυτές είναι οι μουσικές που θα μας «χαρακτηρίσουν».






Δεν υπάρχουν σχόλια: