WHBC-GR: Ο διαχωρισμός του ρομπότ Philae από το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Rosetta

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ο διαχωρισμός του ρομπότ Philae από το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Rosetta

Έγινε  ο διαχωρισμός του Philae από το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Rosetta. Η προσεδάφιση του οχήματος Philae της αποστολής Rosetta στον κομήτη 67Ρ/ Churyumov- Gerasimenko αναμένεται να πραγματοποιηθεί σέ λίγο καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική φάση των διαδικασιών...

Ο διαχωρισμός του Philae από το σκάφος έγινε στις 09.03 GMT (11.03 ώρα Ελλάδας) και η προσεδάφιση θα ακολουθήσει περίπου επτά ώρες αργότερα, στις 16.02 GMT (18.02 ώρα Ελλάδας).

To ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Rosetta πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μισού του Οκτωβρίου σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67P/Churyumov–Gerasimenko, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του. 

Οι παρακάτω ανέκδοτες φωτογραφίες, που ελήφθησαν από την κάμερα πλοήγησης του Rosetta, παρουσιάζουν το ποικιλόμορφο, ανάγλυφο έδαφος, μέρος ενός δραματικού τοπίου ενός "μυστηριώδους κόσμου", μία ανάσα πριν από την προσεδάφιση της αποστολής στον κομήτη.









» Δείτε επίσης ζωντανά ΕΔΩ την ιστορική προσγείωση του σκάφους Ροζέτα στον κομήτη 69P/Churyumov-Gerasimenko (Livestream)





Δεν υπάρχουν σχόλια: