WHBC-GR: Το χωριό που φέρνει υπνηλία (video)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Το χωριό που φέρνει υπνηλία (video)

Με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, το “κοιμισμένο χωριό” Καλάσι, στο Καζακστάν, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Για την υπνηλία των κατοίκων ευθύνονται “φαντάσματα” ή τα ορυχεία ουρανίου που υπάρχουν στην περιοχή;..

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, Russia Today, επαναφέρει μέσω ενός φρέσκου ντοκιμαντέρ, το θέμα του ύπνου που κυριεύει εδώ και καιρό, σχεδόν δαιμονικά, τους κατοίκους του χωριού του Καζακστάν, Καλάσι. Πολλοί μάλιστα, αποκαλούν το χωριό “κοιμισμένο”, καθώς η συγκεκριμένη “διαταραχή” φαίνεται ότι πλήττει από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο κάτοικο της περιοχής.

Τα αίτια που συμβαίνει ωστόσο αυτό, παραμένουν αδιευκρίνιστα. Γι' αυτό ίσως, το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο προσπαθεί σήμερα, να ξανανοίξει την μυστηριώδη υπόθεση με σκοπό να παρουσιάσει όλες τις πιθανές εκδοχές της παράξενης και μεταδιδόμενης υπνηλίας. Πολλοί θεωρούν ότι τα “φαντάσματα” ευθύνονται για τη νύστα που νιώθει ο κάθε κάτοικος ή επισκέπτης στο μέρος, άλλοι τείνουν να ρίχνουν τις ευθύνες στα ορυχεία ουρανίου που βρίσκονται στην περιοχή. 

Οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν εξήγηση στο μυστήριο που μένει άλυτο στο χωριό και προκαλεί ύπνο δύο έως και έξι ημερών στους κατοίκους του Καλάσι. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, θεωρητικά συνοδεύονται από σταδιακή απώλεια μνήμης. Η “επιδημία ύπνου” φαίνεται πως σοκάρει όλο το χωριό και την κοντινή, και σχεδόν εγκαταλελειμμένη σοβιετική πόλη- φάντασμα. Krasnogorsk. 

Η 50χρονη κάτοικος της περιοχής, Marina Felk, αναφέρει στις siberiantimes
“Είχα πάει για το άρμεγμα των αγελάδων μου ως συνήθως νωρίς το πρωί, και αποκοιμήθηκα. Δεν θυμάμαι τίποτα, μόνο ότι όταν άνοιξα τα μάτια μου, βρισκόμουν σε ένα νοσοκομείο. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά, μία από τις νοσοκόμες, 'Καλώς μας ήρθες, ωραία κοιμωμένη, επιτέλους ξύπνησες'. Τι άλλο θυμάμαι; Τίποτα, κοιμόμουν δύο μερόνυχτα”.  

Η Diana Mikhel βρισκόταν σε μια σχολική συναυλία τη στιγμή που την πήρε ο ύπνος. Οι γιατροί που την εξέτασαν θεώρησαν ότι το άτυχο γεγονός θα μπορούσε να είναι συνδεδεμένο με την κατανάλωση αλκοόλ αλλά όπως διαπιστώθηκε, κανένα από τα έξι άτομα που ήταν στην παρέα δεν είχαν πιει. 

Το νέο ντοκιμαντέρ πιθανότατα θα εστιάσει ξανά σε όλες τις πιθανές εκδοχές που μπορεί να συνδέονται με την διαρκή υπνηλία των κατοίκων. Η κατάληξη των ερευνών ίσως φωτίσει άγνωστες πλευρές και οδηγήσει σε ένα τελευταίο και έγκυρο συμπέρασμα για το σύνδρομο της "Ωραίας Κοιμωμένης". 





Δεν υπάρχουν σχόλια: